نقل قول:
نوشته اصلی توسط spr_secret
سلام
من رفتم لپ تاب بگیرم وقتی گفتم یه سیستمی می خوام که Xp رو حتما به خوبی ساپورت کنه همه می گفتن که CPU های سری Core-i با ویندوز xp سازگاری خوبی نداره و نمی تونم Xp نصب کنم
آیا برای کامپیوتر Desktop هم همینطوره یا فقط لپ تاب این مشکل رو داره....
می خواستم نظر اساتید رو در این مورد بدونم
|
سلام دوست عزیز
احتمالا بخاطر فرق بین 32 بیتی و 64 بیتی بودن اینطوری گفتن!
که من فکر نمی کنم سیستم های desktop هم اینطور باشه بخاطر اینکه نرم افزارها یا سیستم عاملها و سخت افزارهای 32بیتی نمی تونن 64 بیتی ها رو پشتیبانی کنن اما 64 بیتی ها می تونن!
cpu شما هم که 64 بیته
64 بيتيها چيستند؟
مفهوم 64 بيت يا 32 بيت به شيوه دستهبندي اطلاعات، توسط پردازشگر کامپيوتر برميگردد. درواقع اين اصطلاح در معماري کامپيوتر به آدرسهاي حافظه يا واحدهاي دادهاي ديگري اطلاق ميشود که 64 بيتي يا 8 اوکتتي (8 octet) هستند. از نظر مفاهيم معماري کامپيوتر 64 بيت را به اين شکل ميتوان معني کرد:
پردازندهها به طور معمول از نظر اعداد و ارقام به چند گروه تقسيم ميشوند: عدد صحيح (integer)- مميز شناور (floating point) -SIMD- کنترل و ... . در طراحيهاي مدرن اصولا از توابع عدد صحيح، براي نشان دادن کارآيي يک پردازشگر استفاده ميشود. بنابراين حدود مقدار حافظه به طور مستقيم نشان داده ميشود. يعني کامپيوتري که داراي معماري 64 بيتي است ميتواند از هر داده يا آدرسي که 64 بيتي باشد، به طور مستقيم پشتيباني کند. اما بايد بدانيم که اين 64 بيت که به طور عدد صحيح در پردازندهها ثبت ميشود داراي نوعي محدوديت نيز هست.
براي مثال پردازنده 64 بيتي AMD داراي محدوديت 52 بيتي در حافظه فيزيکي است و از نظر مجازي نيز تنها از 48 بيت داده يا آدرس، پشتيباني ميکند. CPUهاي 64 بيتي از زمان حيات سوپر کامپيوترها، در حدود سال 1970 موجود بودند، اما از اوايل سالهاي 2000 پا به دنياي کامپيوترهاي شخصي گذاشتند و حالا با ويرايش هر دو نسخه 32 بيتي و 64 بيتي براي انواع سيستم عاملها، شاهد تغيير معماري کامپيوتر از 32 بيت به 64 بيت هستيم.
اين تغيير، تغييري اساسي است که بيشتر سيستم عاملها بايد سطح کيفيت خود را ارتقاء بدهند و آن را با معماري جديد منطبق کنند.
اما چه تفاوتهايي بين معماري 64 بيتي و نمونه 32 بيتي آن وجود دارد؟
بزگترين و اصليترين تفاوت سيستم عاملهاي 64 بيتي و 32 بيتي به عواملي چون دسترسي به حافظه، کنترل حافظه و کارکردهاي امنيتي سيستم مربوط ميشود. يکي از بزرگترين فوايد استفاده از يک سيستم عامل 64 بيتي در اين است که اين سيستم عامل ميتواند از حافظه 4GB و بيشتر استفاده کند حال آنکه يک سيستم 32 بيتي تنها ميتواند از 3.5GB حافظه استفاده کند.
بسياري از کارآييهاي بالاتر سيستم عاملهاي 64 بيتي به دليل همين برخورداري از حافظه بالاتر ميباشد که در ادغام با يک پردازنده 64 بيتي به خوبي ميتواند از اين حافظه بيشتر استفاده کند. اين تفاوت شايد براي يک کاربر معمولي که تنها از چند برنامه، به طور همزمان استفاده ميکند و يا بانک اطلاعاتياش حجم چشمگيري ندارد، چندان حائز اهميت نباشد اما براي کاربراني که نياز به استفاده همزمان از چندين برنامه در حال اجرا دارند، اين تفاوت بسيار چشمگير و حائز اهميت است، چرا که يک PC 64 بيتي به دليل برخورداري از حافظه بالاتر توانايي مديريت حجم بيشتري از اطلاعات را نسبت به يک PC 32 بيتي دارد و ميتواند تمام برنامههاي در حال اجرا را طوري تنظيم کند که سرعت سيستم دچار افت نشود.