این روزها حافظههای فلش با شکل و اندازههای مختلف و در حجمهای متنوع، همراه دائمی بسیاری از افراد هستند و برای انتقال و ذخیرهسازی دادهها مورد استفاده قرار میگیرند. در این مطلب به نقد و بررسی 10 یواسبی فلش درایو 3.0 برتر 32 گیگابایت تا ماه ژانویه 2016 پرداختهایم.
فلش درایوهای یواسبی 3.0، با وجود قیمت بالاتر نسبت به یواسبی 2.0، چندین برابر سریعتر هستند. اما انتخاب یک فلش درایو مناسب چندان آسان نیست. چرا که میزان سرعت خواندن و نوشتن این فلش درایوها متفاوت است. از طرفی به هنگام خرید، کمتر درصد انتقال آنها قید میشود. این موضوع هنگامی که هدف از خرید فلش، انتقال مداوم دادهها باشد میتواند مشکلساز شود. به همین دلیل توجه به این موضوع به هنگام خرید مهم است.
بر اساس تستهای انجام شده متوجه میشویم که هر چه حجم فلشها بیشتر باشد سریعتر نیز هستند. البته باید بگوییم که از این نظر تفاوت فاحشی بین مدلهای 16 و 32 گیگابایتی یافتهایم. به همین دلیل توصیه ما خرید یک یواسبی فلش درایو 3.0 با حجم 32 گیگابایت است. به خصوص که اکنون قیمت آنها بسیار کاهش یافته است.
برای یادآوری باید گفت که یک یواسبی فلش درایو از یک حافظهی فلش و یک مدار الکترونیکی ساخته شده است که مدیریت انتقال بین حافظه و کانکتور یواسبی را به عهده دارد. با توجه به سرعت حافظه و توانایی مدار الکترونیکی، تفاوت سرعت انتقال میتواند زیاد باشد. البته موضوع دیگر در انتقال دادهها، حجم فایلها است. برخی فلشها برای انتقال فایلهای حجیم چون ویدیوها و یا فیلمها بسیار سریع بوده اما برای فایلهایی با حجمی متوسط چون MP3ها و یا تصاویر JPEG و نظایر اینها سرعت کمتری دارند. در نتیجه بهترین انتخاب، یواسبی فلش درایوی میباشد که تعادلی بین این دو را برقرار کند.
از طرفی، حجم آنها هر چقدر که میخواهد باشد، گاهی ممکن است زود خراب شوند. این موضوع میتواند به استفاده گاهگدار و یا هر روزه و نگهداری آنها نیز بستگی داشته باشد. مسلماً نگهداری یک یواسبی فلش درایو در یک کیف بهتر از حملونقل آن به عنوان یک جاسوئیچی خواهد بود.
یکی دیگر از موضوعات مهم برای انتخاب یک یواسبی فلش درایو میتواند امنیت دادهها باشد. در این راستا ما مدلهایی را به شما معرفی خواهیم کرد. به خصوص که سازندگان نیز گاهی نرمافزارهایی برای ذخیره و رمزنگاری دادهها همراه با آنها ارائه میکنند. این یک مزیت بیشتر است.
برای یاری شما در انتخاب و خرید یک یواسبی فلش درایو 3.0 با حجم 32 گیگابایت، بر اساس تستهایی که انجام دادهایم، ده فلش دیسک برتر را از خوب به بهترین در زیر معرفی کردهایم.
10. Lexar JumpDrive S23
این مدل، از ارزانترین مدلها در فلشهای مورد آزمایش ما است که سرعت فوقالعاده خوبی برای خواندن دارد که حدأکثر 106 مگابایت در ثانیه است و سرعت نوشتن آن که 44 مگابایت در ثانیه میباشد قابل قبول است.
کانکتور آن نیازی به کلاهک نداشته و جمعشو میباشد، اما کمی شکننده است زیرا فلزی نبوده و پلاستیکی است. ولی در عوض بسیار سبک است.
- امتیاز: 6.53/10
- قیمت: 20 یورو
9. PNY Attaché 4 3.0
این مدل به دلیل قیمت ارزان مورد پسند ما قرار گرفت. کارایی بسیار خوبی برای انتقال ویدیوها با سرعت 137 مگابایت در ثانیه دارد و سرعت خواندن آن 44 مگابایت در ثانیه است. اما متأسفانه برای فایلهای کوچک سرعت نوشتن کاهش مییابد.
مکانیسمی به رنگ سبز شفاف برای محافظت کانکتور خود و همچنین یک LED برای نشان دادن فعالیت آن دارد.
- امتیاز: 6.6/10
- قیمت: 20 یورو
8. Lexar JumpDrive M10 Secure
JumpDrive M10 Secure با نواری روی آن که با جوهر الکترونیکی درصد پر شدن آن را نمایش میدهد از دیگر فلش دیسکها متمایز میگردد. سرعت خواندن آن که حدأکثر 164 مگابایت در ثانیه است خوب است.
Lexar همراه با خود نرمافزاری برای رمزنگاری دادههای حساس که EncryptStick Lite نام دارد و هم از ویندوز و هم از مک پشتیبانی میکند ارائه میکند.
- امتیاز: 6.73/10
- قیمت: 30 یورو
7. Verbatim Store n Go V3 Max
این فلش دیسک، ارزانقیمت است و برای انتقال فایلهای حجیم چون فیلمها سرعتی بالا دارد. سرعت خواندن آن 171 مگابایت در ثانیه و نوشتن 82 مگابایت در ثانیه است.
این مدل به هنگام استفادهی زیاد کمی داغ میکند اما این موضوع آنقدرها حاد نیست. بدنهی پلاستیکی آن زیبا است اما LED برای نشان دادن فعالیت آن ندارد و همراه با نرمافزاری هم ارائه نمیشود.
- امتیاز: 7.7/10
- قیمت: 25 یورو
6. Integral Courier V2
این مدل، بدنهای تمامپلاستیک دارد اما طرح و رنگ آبی و نقرهای آن که همراه با شفافیت است زیبا است. کانکتور آن توسط کلاهکی مجافظت میشود که بعد از برداشتن میتواند در پشت آن قرار گیرد تا گم نشود.
سرعت خواندن آن 183 مگابایت در ثانیه و خواندن 79 مگابایت در ثانیه است. همچنین هیچ نرمافزاری برای رمزنگاری همراه آن نیست.
- امتیاز: 7.18/10
- قیمت: 30 یورو
5. Lexar JumpDrive P20
این مدل، برای جایگزینی JumDrive P10 ساخته شده است. فلش درایو رده بالای Lexar دارای بدنهای مقاوم و قسمتی فلزی است. ما سرعت خواندن آن را برای فایلهای حجیم تحسین میکنیم که 351 مگابایت در ثانیه است. اما برای نوشتن سرعتی کمتر از JumpDrive P10 داشته و حدأکثر 127 مگابایت در ثانیه میباشد.
نرمافزار رمزنگاری همراه آن برای ویندوز و مک به آسانی قابل استفاده است.
- امتیاز: 7.78/10
- قیمت: 58 یورو
4. Lexar JumpDrive P10
این مدل Lexar بدنهای بسیار مستحکم دارد که قسمتی از آن فلزی است و در نتیجه امکان دفع حرارت در صورت استفادهی زیاد را میدهد.
کانکتور جمعشوی آن در داخل بدنه طراحی شده است و با دکمهای به راحتی بیرون میآید. با وجود گران بودن، 205 مگابایت سرعت خواندن و 173 مگابایت حدأکثر سرعت نوشتن آن است که این گرانی را توجیه میکند.
- امتیاز: 7.79/10
- قیمت: 60 یورو
3. Transcend JetFlash 780
این فلش درایو هر چند که پلاستیکی است اما طرح زیبایی دارد و در عین حال بسیار سریع است. حدأکثر سرعت خواندن آن 191 مگابایت در ثانیه است و در نوشتن هم مقدار سرعت آن قابل قبول است. به علاوه، Transcend یک نرمافزار ذخیره و هماهنگسازی و همچنین نرمافزاری برای بازیابی فایلهایی که اشتباهاً حذف شدهاند را همراه با آن برای دانلود رایگان پیشنهاد میکند.
- امتیاز: 7.9/10
- قیمت: 35 یورو
2. Mach Xtreme Technology MX-ES Ultra
این یواسبی فلش درایو 3.0 گران است اما حافظهی فلش SLC دارد که کارایی آن خیلی بهتر از حافظهی MLC است که اغلب استفاده میشود. به علاوه، این حافظه طول عمری 10 برابر حافظهی دیگر دارد.
در ویندوز 8، سرعت خواندن آن بیش از 193 مگابایت در ثانیه و سرعت نوشتن آن 186 مگابایت در ثانیه است. سرعت خواندن و نوشتن آن در ویندوز 7 به ترتیب 178 و 117 مگابایت در ثانیه است.
- امتیاز: 8.05/10
- قیمت: 60 یورو
1. SanDisk Extreme
این دستگاه سرعت فوقالعاده خوبی هم برای خواندن و هم برای نوشتن دارد که به ترتیب 237 مگابایت در ثانیه و 94 مگابایت در ثانیه با ویندوز 8 است. همچنین برای فایلها با هر حجمی سریع است. به علاوه برای محافظت از دادههای حساس، یک نرمافزار رمزنگاری که استفاده از آن آسان است به همراه دارد. کانکتور یواسبی آن جمعشو میباشد و در داخل آن قرار میگیرد و نیازی به کلاهک ندارد.
- امتیاز: 8.44/10
- قیمت: 35 یورو