ایسوس یک برند تایوانی شناختهشده لوازم الکترونیک، ازجمله لپتاپ است. باوجود کیفیت نسبتا خوب این برند، بسیاری از کاربران هر از چندی به تعمیر لپ تاپ ایسوس خود نیاز پیدا میکنند. ازآنجاکه انسان مدرن بهشدت به لوازم الکترونیکش وابسته شده است، خرابی لپتاپ میتواند منجر به اخلالی جدی در زندگی روزمره شود.
در این مقاله، خرابیهای رایج و راههای تعمیر لپ تاپ ایسوس را معرفی خواهیم کرد. رایجترین این خرابیها مربوط به باتری و ال سی دی لپ تاپ ایسوس هستند. آگاهی از این موارد میتواند در تصمیمگیری شما برای خرید لپتاپ ایسوس موثر باشد.
کندی هارد لپ تاپ ایسوس
این مشکل میتواند باعث انتقال کند اطلاعات و طولانی شدن زمان باز شدن برنامهها شود. کندی هارد لپتاپ ایسوس در درجه اول، میتواند به علت خرابی ویندوز باشد. معمولا ویندوز 10 با نسخههایی از ایسوس مانند Vivobook سازگار نیست و باعث کند شدن هارد میشود. بنابراین، پیش از اینکه به فکر تعمیر لپ تاپ ایسوس خود بیفتید، مطمئن شوید که ویندوز بهدرستی نصبشده و آپدیت است.
میتوانید با استفاده از گزینه داخلی ویندوز به نام Disk Defragmenter نسبت به مرتب کردن دادههای خود اقدام کنید. این کار، سرعت پردازش دادهها را بالا میبرد. درصورتیکه این راههای نرمافزاری، سرعت هارد را بیشتر نکرد، بهتر است دستگاه را به یک مرکز تعمیر لپ تاپ ایسوس معتبر، نشان دهید.
مشکلات مربوط به ال سی دی لپ تاپ ایسوس
یکی از دلایل اصلی مراجعه افراد به مراکز تعمیر لپ تاپ ایسوس ، مشکلات مربوط به LCD است. ال سی دی لپ تاپ ایسوس به دلایل مختلفی مانند خرابی قطعات داخلی، استهلاک بالا، نوسانات برق یا حتی مشکلات کارخانهای، ممکن است خراب شود. این مشکل در این لپتاپ معمولا خود را بهصورت سیاه شدن صفحه LCD نشان میدهد.
زمانی میتوان گفت که ال سی دی لپ تاپ ایسوس با مشکل مواجه شده است که لپ تاپ، درست مانند مواقع عادی روشن میشود؛ یعنی چراغها، فن و هارد دستگاه شروع به کار میکنند اما LCD چیزی را نشان نمیدهد. این مشکل دو دلیل اصلی دارد:
- خرابی مادربرد
- خرابی قطعهای از LCD، LED یا کل صفحهنمایش
برطرف کردن چنین مشکلی نیازمند ریشهیابی مشکل است. به این منظور باید بازرسی گامبهگام زیر را اجرا کنید.
چک کردن صفحه نمایش
اولازهمه، لپتاپ خود را با استفاده از کابل RGB، HDMI یا دیگر کابلها به یک صفحهنمایش خارجی، وصل کنید. درصورتیکه در صفحهنمایش خارجی، تصویر را مشاهده کردید، به معنی این است که مشکل از السیدی است و نه مادربرد! در این صورت بهتر است دستگاه را به یک مرکز تعمیر لپ تاپ ایسوس بسپارید. البته در صورت داشتن تجربه در تعمیر لوازم الکترونیک، میتوانید خودتان نیز با خرید السیدی مناسب، اقدام به تعویض آن کنید. برای این کار، مراحل زیر را در پیش بگیرید:
- لپتاپ را خاموش کنید.
- شارژر را از برق جدا کرده و باتری آن را دربیاورید.
- با بررسی قاب صفحه، پیچهای آن را پیداکرده و باز کنید.
- LCD خراب را خارج کرده و LCD جدید را جایگزین آن کنید.
باتری را دوباره وارد کرده و قبل از روشن کردن مجدد، اجازه دهید که دستگاه شارژ شود.
چک کردن BIOS
اگر با اتصال دستگاه به یک نمایشگر خارجی از سالم بودن ال سی دی لپ تاپ ایسوس خود مطمئن هستید؛ قدم بعدی این است که BIOS (سیستم ورودی و خروجی پایه) دستگاه را ریست کنید. به هم ریختن تنظیمات این قسمت میتواند باعث بروز چنین مشکلی شده باشد. برای تنظیم مجدد BIOS، مراحل زیر را پیش بگیرید:
- لپتاپ را خاموش کنید
- شارژر را از برق جدا کرده و باتری را خارج کنید
- دکمه پاور را به مدت 30 ثانیه فشار دهید تا CMOS باتری خالی شود
- کابل برق را بدون قرار دادن باتری به دستگاه وصل کنید
- لپتاپ را روشن کنید
در اینجا درصورتیکه سیاه شدن ال سی دی لپ تاپ ایسوس به دلیل BIOS آن بوده باشد، باید لپتاپ به حالت عادی بازگردد. در این حالت میتوانید باتری را مجددا درون دستگاه، قرار دهید.
بررسی رم دستگاه
اصلیترین دلیل خرابی ال سی دی لپ تاپ ایسوس ، وجود مشکلی در رم آن است. مشکل رم نیز میتواند از کثیفیهای ساده تا خرابی کامل آن را شامل شود. تمیز کردن رم، چندان سخت نیست و طبق مراحل زیر قابلانجام است:
- لپتاپ را خاموش کنید
- شارژر را از برق جدا کرده و باتری را خارج کنید
- لپتاپ را برگردانید و درپوش قسمت رم را بردارید
- قسمتهای محافظ و تراشههای اطراف رم را با دقت جدا کنید
- درصورتیکه اطراف رم یا خود آن کثیف هستند، آنها را تمیز کنید
- همهچیز را سر جایش برگردانده و لپتاپ را روشن کنید
درصورتیکه لپتاپ، روشن نشد باید مطمئن شوید که رم دستگاه، خراب شده است. درصورتیکه دستگاه شما دو عدد رم دارد باید با برداشتن نوبتی هرکدام از آنها و روشن کردن دستگاه، رم خراب را پیدا کنید. همچنین، ممکن است ایراد از شکافهای رم باشد؛ بنابراین باید هر رم را در هر دو شکاف، امتحان کنید. درصورتیکه رم دستگاه خراب بود میتوانید آن را خودتان تعویض کنید اما در صورت خرابی شکافها بهتر است کار را به مراکز تعمیر لپ تاپ ایسوس بسپارید.
مشکلات مربوط به باتری لپ تاپ ایسوس
از دیگر خرابیهای رایج لپتاپ ایسوس مشکلات مربوط به باتری است. این مشکل، خود به دستههای مختلفی تقسیم میشود که شایعترین آنها عبارتاند از:
- شارژ نشدن باتری
- دشارژ شدن باتری با سرعت زیاد
- بالا نیامدن لپتاپ با باتری
برای رفع این مشکل ابتدا اتصالات باتری لپتاپ ایسوس را بررسی کنید. از سالم بودن شارژر، آداپتور، پریز برق و از تمیز بودن درگاه شارژ، اطمینان حاصل کنید. همچنین، اگر مدتهاست که از لپتاپ خود استفاده نکردهاید، اجازه دهید که چندین ساعت در شارژ بماند و سپس آن را روشن کنید. درصورتیکه مشکل ادامه پیدا کرد، اقدامات بعدی را امتحان کنید.
تنظیم مجدد EC
EC، یک میکروکنترلر در کامپیوتر است که تنظیم مجدد آن میتواند بسیاری از خطاها را برطرف نماید. برای تنظیم مجدد این قطعه، قدمهای زیر را طی کنید:
- تمامی قسمتهای بیرونی دستگاه مانند CD و DVD رام، کابلهای USB، باتری و غیره را خارج کنید.
- لپتاپ را خاموش کرده و آداپتور آن را بهجز در مدلهای TP420IA و UX435IA خارج کنید.
- دکمه پاور را به مدت 40 ثانیه نگهداشته که EC مجددا تنظیم شود.
- لپتاپ را ریبوت کنید
آپدیت یا ریست مجدد BIOS
درصورتیکه مشکل باتری لپ تاپ ایسوس همچنان پابرجا بود، آپدیت کردن مجدد BIOS گزینه بعدی خواهد بود. با مراجعه به وبسایت ایسوس، آخرین آپدیت BIOS را دانلود کرده و نصب کنید. در صورت ادامه داشتن مشکل باید BIOS را به روشی که در مورد خرابی ال سی دی لپ تاپ ایسوس گفتیم، ریست کنید.
اگر هیچکدام از راهکارهای گفتهشده عمل نکردند، بهتر است باتری را تعویض کرده یا دستگاه را به مراکز تعمیر لپ تاپ ایسوس ببرید.
لپ تاپ ایسوس و خرابی های آن در یک نگاه
ایسوس، یک برند شناختهشده بهخصوص درزمینه تولید لپتاپ است که دوام بالای قطعات آن، یکی از دلایل محبوبیتش است. بااینحال، این لپتاپ عملکرد صد درصد بیمشکلی ندارد و برخی خرابیها در آن رایج هستند. کندی هارددیسک، سیاه شدن السیدی و عملکرد ناقص باتری لپ تاپ ایسوس از شایعتری مشکلات آن هستند.
در این مقاله، برخی راهحلهای نرمافزاری یا سختافزاری ساده را برای تعمیر لپ تاپ ایسوس در مواجهه با این مشکلات ارائه کردیم. بااینحال در بسیاری از موارد بهتر است از کمک متخصصین در این زمینه کمک بگیرید.