کارت گرافیک
کارت گرافیک یکی از سخت افزارهای کامپیوتر است. و مسئول ایجاد تمام متنها و تصاویری است که روی صفحهنمایش شما ظاهر میشود. امروزه هر پردازنده با یک کارت گرافیک داخلی عرضه میشود.
یک کارت گرافیک در هر رایانهای یافت میشود و مسئولیت همه چیز از ساخت دسکتاپ شما گرفته تا رمزگشایی فیلمها و رندر کردن بازیهای سخت افزاری کامپیوتر یا لپ تاپ را بر عهده دارد. واحدهای پردازش گرافیکی یا GPU اینتل و NVIDIA در اکثر رایانههای شخصی فعلی یافت میشوند.
وقتی صحبت از اجرای بازیهای رایانهای به میان میآید، GPU بهطور کلی مهمترین مؤلفه است. اگر پردازنده گرافیکی شما به اندازه کافی قوی نباشد، نمیتوانید بازیهای رایانهای جدیدتر را بازی کنید، یا باید آنها را با تنظیمات گرافیکی پایین بازی کنید. برخی از رایانهها دارای گرافیکهای آنبرد یا یکپارچه هستند که کم مصرف هستند، در حالی که برخی دیگر دارای کارتهای گرافیکی قدرتمند تخصصی یا گسسته هستند.، در اینجا به نحوه بررسی کارت گرافیک در ویندوز 11 خواهیم پرداخت.
استفاده از Task Manager
Task Manager وضعیت فعلی برنامهها، فرآیندها و خدمات سیستم شما را نشان میدهد. Task Manager ممکن است برای پیگیری عملکرد رایانه شما یا پایان دادن به برنامهای که پاسخ نمیدهد استفاده شود.
با استفاده از کلیدهای ترکیبی CTRL+SHIFT+ESC یا Windows+X تسک منیجر را باز کنید.
روی تب Performance کلیک کنید، سپس روی GPU کلیک کنید.
به خاطر داشته باشید که اگر رایانه شما بیش از یک کارت گرافیک دارد، ممکن است چندین ورودی GPU را مشاهده کنید. دادههای کارت گرافیک مستقیماً در زیر آیتم GPU در نوار کناری سمت چپ نمایش داده میشوند، یا میتوانید پس از انتخاب آن، آنها را در گوشه بالای نوار سمت راست مشاهده کنید.
استفاده از DirectX Diagnostic Tool
DxDiag یا ابزار تشخیصی DirectX، یک ابزار تشخیص برای آزمایش عملکرد DirectX و عیبیابی مشکلات سخت افزاری مربوط به بصری و صدا است. DirectX Diagnostic ممکن است یافتههای اسکن را به عنوان فایلهای متنی ذخیره کند.
کلیدهای Windows+R رو بگیرید تا Run باز شود، سپس تایپ کنید dxdiag و روی OK کلیک کنید.
لازم به ذکر است، هنگامی که برای اولین بار DirectX Diagnostic Tool را باز میکنید، ممکن است چیزی شبیه به پنجره زیر را مشاهده کنید. برای باز کردن DirectX Diagnostic Tool روی Yes کلیک کنید.
روی تب Display کلیک کنید، سپس میتوانید اطلاعات دقیق کارت گرافیک را در ویندوز 11 خود، از جمله نام کارت گرافیک، سازنده، مدل یا نسخه درایور آن و موارد دیگر بررسی کنید.
استفاده از Device Manager
سیستمعامل مایکروسافت ویندوز شامل Device Manager است. به کاربران امکان دسترسی به سخت افزار کامپیوتر را میدهد و به آنها اجازه میدهد آن را دستکاری کنند. هنگامی که یک قطعه سخت افزاری کار نمیکند، مشکل برای کاربر برجسته میشود تا آن را برطرف کند. لیست سخت افزار ممکن است بر اساس عوامل مختلفی مرتب شود.
میتوانید روی دکمه Start کلیک کنید و Device Manager را تایپ کنید. سپس روی Device Manager کلیک کنید تا Windows Device Manager باز شود. همچنین میتوانید کلید Windows + X را فشار داده و روی Device Manager کلیک کنید تا باز شود.
روی Display adapters کلیک کنید، سپس کارتهای گرافیک نصب شده را در رایانه ویندوز 11 خود مشاهده خواهید کرد. روی کارت گرافیک کلیک راست کرده و Properties را انتخاب کنید.
یک پنجره پاپآپ نشان داده میشود که شامل تمام اطلاعات دقیق کارت گرافیک کامپیوتر است.
استفاده از Display Settings
میتوانید روی فضای خالی دسکتاپ کلیک راست کرده و Display Settings را انتخاب کنید.
بعد از باز شدن Settings روی Advanced display کلیک کنید.
حالا روی Display adapter properties for Display کلیک کنید.
توجه داشته باشید که اگر بیش از 1 نمایشگر متصل است، میتوانید نمایشگر را از گوشه بالا سمت راست انتخاب کنید.
یک پنجره پاپآپ نمایش داده میشود که جزئیات کارت گرافیک را نشان میدهد.
استفاده از System Information
کلیدهای Window + R رو فشار بدید تا Run باز شود، سپس تایپ کنید msinfo32 و روی OK کلیک کنید.
به این مسیر بروید System Summary -> Components -> Display سپس کارتهای گرافیک نصب شده و اطلاعات آن را در ویندوز 11 خود مشاهده خواهید کرد.