نرم افزارهای مدیریت ساختمان را می توان یکی از نوین ترین روش ها برای مدیریت هزینه های ساختمان تلقی کرد که در سرتاسر دنیا استفاده از آن ها افزایش یافته است. این نرم افزارها که ابتدا در سال 1394 روانه بازار شدند با استقبال بی نظیر مدیران ساختمان و ساکنین برج ها مواجه شدند و توانستند فرهنگ آپارتمان نشینی را به صورت مثبتی تحت تاثیر قرار دهند. این نرم افزارها که بر اساس توسعه دهنده ، ویژگی های منحصر به فردی را به کاربران ارائه می دهند که از مهم ترین دستاوردهای ایرانی ها برای مدیریت خانه و کاشانه به حساب می آیند.
هزینه های اصلی یک ساختمان
برآوردهای صورت گرفته نشان می دهند خانه ها و برج ها هزینه های متعددی دارند که بر اساس عملکرد هر برج این هزینه ها می توانند متغیر باشند. به صورت کلی هزینه برج ها به دو دسته هزینه های ثابت و هزینه های شناور تقسیم می شوند. هزینه های ثابت که محاسبه آن ها بسیار ساده می باشند بین هر واحد و بر اساس متراژ محاسبه می شوند ولی هزینه های شناور بر اساس فعالیت های جاری ساختمان بوده و ممکن است از یک ماه به ماه دیگر متفاوت باشد که همین مسئله نیز هزینه های جاری ساختمان و محاسبه آن را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.
هزینه های ثابت که اصلی ترین بخش هزینه های ساختمان را نیز شامل می شود به دو بخش هزینه های عمومی و اختصاصی تقسیم می شود. در بخش عمومی هزینه تعمیر آسانسور ، نگهداری از موتورخانه و پرداخت حقوق کارمندان را می توان نام برد ولی در بخش هزینه های اختصاصی مهم ترین بخش آن شامل هزینه تعمیر و نگهداری بخش های پارکینگ می شود.
هزینه های شناور در خانه ها که تحت تاثیر روش زندگی متغیر می باشد و می تواند هزینه شارژ را نیز تغییر دهد شامل مواردی همچون هزینه قبوض مشاع و نگهداری از ساختمان را در بر می گیرد که به صورت موردی پیش می آید و ممکن است حتی در یک ماه اصلا با آن مواجه نشوید! حالا با هم نگاهی به روش های مدیریت شارژ می اندازیم.
بهترین روش برای مدیریت هزینه های ساختمان
در طی سال های اخیر در داخل کشور به منظور تسهیل مدیریت ساختمان روش های مختلفی مورد ارزیابی قرار گرفته است ولی بر اساس گزارشهای میدانی و از ساختمان ها بهترین روشی که تا به امروز مورد آزمایش قرار گرفته است نرم افزارهای مدیریت ساختمان می باشند. این نرم افزارها که با استفاده از الگوریتم های خاصی مانند یک حسابدار عمل می کنند بدون در نظر گرفتن عوامل بیرونی شارژ ساختمان را به درستی محاسبه می کنند.
این نرم افزارها همانند یک حسابدار متمرکز هزینه های ثابت را در نظر گرفته و سپس با اضافه شدن هزینه های شناور اعلام می کند در ماه اخیر تا چه میزان کسری یا مازاد بودجه دارید. مدیران می توانند با استفاده از این نرم افزارها به صورت کاملا دقیق گزارش دهی ایجاد کرده و به صورت چاپی یا الکترونیک در اختیار کاربران قرار دهند. حالا با هم نگاهی به مهمترین ویژگی های این نرم افزارها می اندازیم:
- امکان دریافت گزارش ریز پرداختی ها
- دسترسی به صندوق مالی
- تابلو اعلانات الکترونیک
- پرداخت تمامی قبوض در کوتاهترین زمان
- پرداخت شارژ ساختمان
- محاسبه شارژ به صورت خودکار
- امکان اجرای نرم افزارها بر روی تمامی پلت فرم ها
- نوشتن قوانین ساختمان در بخش مربوطه
نحوه استفاده از نرم افزارهای ساختمانی
با وجود تمامی امکاناتی که این نرم افزارها در اختیار کاربران قرار می دهند ، استفاده از آن ها بسیار ساده می باشد. ابتدا مدیر ساختمان نرم افزار را بر روی پلت فرم مد نظر خود دانلود کرده (پیشنهاد ما بر روی تلفن همراه می باشد) و سپس با ثبت نام کردن در آن می تواند ساختمان مد نظر را نیز در آن ثبت نماید. پس از ثبت ساختمان واحدهای ساکن باید هر یک نرم افزار را بر روی گوشی های هوشمند خود نصب کرده و با وارد کردن کد یا اسم ساختمان به عنوان عضو جدید در مجتمع مد نظر عضو شوند. در این مرحله هر یک از ساکنین می توانند تمامی اعضا را مشاهده کرده و بنا به دسترسی هایی که دارند گزارش های مد نظر را مشاهده کنند.
استفاده از نرم افزار مدیریت ساختمان هومتیک
در میان تمامی نرم افزارهایی که در بازار مشاهده می کنید که البته تعداد آن ها نیز کم نیستند ، یک نرم افزار وجود دارد که بیشتر به دلیل رایگان و ساده بودن شناخته می شود. نرم افزار هومتیک که بر اساس تعداد دانلود یکی از بهترین اپ های مدیریت ساختمان می باشد فعالیت خود را در راستای بهبود مدیریت ساختمان آغاز کرده است. این نرم افزار که ابتدا بر روی پلت فرم وب محور راه اندازی شد پس از مدتی و بنا به ضرورت و مسئولیت اجتماعی خود ، نرم افزار اندروید و IOS را نیز روانه بازار کرد. این نرم افزار که تمامی ویژگی های یک اپ مدیریت ساختمان را در خود دارا می باشد به عنوان مهمترین نرم افزار این صنعت شناخته می شود.