پاوربانک از آن دسته تجهیزاتی است که همیشه کاربرد داشته و به نظر میرسد که در صورت رعایت نکات نگهداری استاندارد و تعریف شدهی آن، کمتر آسیب ببیند. با این همه گاهی اوقات این وسیله دچار مشکلاتی میشود و لازم است که آموزش تعمیر پاوربانک را دانسته و بتوان به موقع نسبت به برطرف کردن ایراد به وجود آمده اقدام کرد. البته در نظر داشته باشید که در زمان خرید پاور بانک نیز باید به برند سازنده و مشخصات فنی آن توجه کافی داشته باشید تا دستگاه دارای طول عمر و مقاومت بالایی باشد و کمتر دچار ایراد و خرابی گردد.
در این مطلب قصد داریم نگاهی به نحوه تعمیر پاوربانک انداخته و نکات مهم در خصوص آن را مرور کنیم. با ما همراه باشید.
عیب یابی پاوربانک
مشکلاتی که ممکن است نیاز به تعمیر یک پاوربانک را به وجود بیاورند؛ از جمله روشن نشدن پاوربانک، خرابی باطری دستگاه، مشکل در پورت USB، خالی شدن ناگهانی و زودرس شارژ، شارژ نشدن پاوربانک، معیوب شدن دکمههای دستگاه و ... هستند.
البته بسته به برند سازنده پاوربانک، ممکن است فرایند تعمیرات تفاوتهایی با هم داشته باشند. به طور مثال آموزش تعمیر پاور بانک انرجایزر، تفاوتهایی با آموزش تعمیر پاور بانک سامسونگ دارد.
مراحل تعمیر پاوربانک
همان طور که تا اینجای آموزش تعمیرپاوربانک گفتیم، بسته به ایرادی که در خصوص دستگاه به وجود آمده باشد، باید راهکار متناسب برای رفع اشکال را دنبال کرد.
مراحل سادهای که میتوان در منزل انجام داد و اشکالات مختلف پاوربانک را تشخیص داده و نسبت به رفع آنها اقدام کرد، به شرح زیر هستند:
- مرحله اول: پیش از هر کاری باید پوشش روی پاوربانک را بردارید تا دسترسی به بدنه داخلی آن میسر شود. در نظر داشته باشید که بسته به برند سازنده، روش باز کردن این پوشش، ممکن است متفاوت باشد. به طور مثال در آموزش تعمیر پاوربانک شیائومی، پوشش به شکلی باز شده و در آموزش تعمیر پاور بانک سامسونگ، به شکلی دیگر! همین طور احتمالا برای باز کردن صفحه رویی، لازم است که از یک پیچ گوشتی ریز کمک بگیرید. برخی از مدلها نیز پیچهای بسیار ریزی دارند که باید پیش از بلند کردن روکش، آنها را باز کرد.
- مرحله دوم: پس از برداشتن صفحه روکش پاوربانک، باید شاسی را نیز بلند کنید تا بخش زیرین آن، پیدا شود. در مدلهای مختلف نیز مدل برداشتن شاسی متفاوت است. برخی با خارهایی به بدنه اصلی متصل بوده و برخی دیگر به راحتی جدا شده یا تنها یک ضامن برای رهایی از بدنه اصلی زیرین دارند. با کمی بررسی وضعیت شاسی متوجه این موضوع خواهید شد یا در نهایت باید به دفترچه راهنمای پاوربانک مراجعه کرده و توضیحاتی که در این خصوص در آن آمده است را مطالعه کنید. به طور کلی پیشنهاد میکنیم که پیش از شروع به دنبال کردن آموزش تعمیر پاوربانک، نگاهی به دفترچه راهنمای محصول بیندازید تا در خصوص اتصالات و بخشهای مختلف آن، اطلاعات لازم را به دست بیاورید.
- مرحله سوم: در صورتی که مشکلی در خصوص اتصالات باطری وجود داشته باشد، در این مرحله خود را نشان خواهد داد. و در شرایطی که باطری معیوب بوده و پس از تست مطمئن شوید که نیاز به تعویض باطری وجود دارد، با تهیه باطری مناسب مدل پاوربانک، میتوانید با دقت و ظرافت، باطریهای جدید را به جای باطریهای معیوب قبلی، جایگذاری کرده و مجدد اتصالات را برقرار کنید.
لازم به ذکر است که برای بررسی سلامت باطری، باید از AVO متر استفاده کرده و ولتاژ باطری را تست کنید. در صورتی که ولتاژ خروجی باطری در محدوده مناسب قرار داشته باشد، مشکلی درباره آن وجود ندارد؛ در غیر این صورت مشخص است که باطری معیوب بوده و باید برای تعویض آن اقدام کنید.
- مرحله چهارم: اگر ایراد پاوربانک ارتباطی با باطری نداشته باشد، در این مرحله باید باطری را از مدار برد پاوربانک جدا کرده و اتصالات را قطع کنید. در قطع کردن اتصالات به خوبی دقت داشته باشید تا مجدد برای وصل کردن آنها، دچار مشکل نشوید. شما میتوانید یک عکس از وضعیت اتصالات تهیه کنید تا در زمان وصل کردن آنها، ابهامی نداشته باشید.
- مرحله پنجم: برای بررسی برد مدار پاوربانک، باید تک تک اجزای آن از جمله خازن، آی سی، مقاومت کوتاه و ... را تست کرده و در صورتی که هر یک از آنها معیوب باشند، نسبت به تعویض قطعه، اقدام کنید. دقت داشته باشید که در شرایط نیاز به تعویض هر یک از این قطعات، باید جداسازی را با دقت و توجه کامل انجام داده و لحیم کاری بعد از آن را نیز به شکلی حرفهای انجام دهید تا حین نقل و انتقال دستگاه، مشکلی برای قطعات تعویض شده به وجود نیاید. در غیر این صورت در زمانی کوتاه، دوباره مجبور به باز کردن دستگاه و تعمیر دوباره آن خواهید شد.
- مرحله ششم: با تعویض هر قطعهای که معیوب تشخیص داده شد، دوباره باید اتصالات را سر جای خود برگردانده و بدنه پاور بانک را به وضعیت اولیه بازگردانید. سپس دستگاه را روشن کرده و دریافت و ارسال شارژ آن را به خوبی تست کنید تا مطمئن شوید که دیگر مشکلی در عملکرد آن وجود ندارد.
سخن پایانی
همان طور که در توضیحات بالا مشاهده کردید، در آموزش تعمیر پاوربانک، یک سری اصول ثابت داریم که در خصوص برندهای مختلف نیز همگی به همین ترتیب صدق میکنند. با این همه به طور مثال در آموزش تعمیر پاور بانک انرجایزر با دیگر برندهایی چون ای دیتا، سامسونگ و ...؛ ممکن است فرایند باز و بسته کردن قطعات پاوربانک با یکدیگر متفاوت باشند. از این روی حتما لازم است که دستورالعمل آورده شده در دفترچه راهنمای پاوربانک را پیش از اقدام برای تعمیر آن، مطالعه کرده و مطابق با آن برای باز و بسته کردن قطعات رویی تا داخلی دستگاه، اقدام کنید. شما چه تجربهای در این خصوص دارید؟ تجربیات و دانستههای خود در این زمینه را با ما و دیگر کاربران وب سایت به بحث و اشتراک بگذارید. همین طور پیشنهاد میکنیم که این مطلب را برای دوستان و آشنایان خود نیز که عادت به استفاده از پاوربانک دارند، ارسال کرده و نحوه تعمیر را با آنها به اشتراک بگذارید.