باید بپذیریم که دیگر بازی‌های کامپیوتری یا موبایل، سن و سال خاصی ندارند. احتمالا در جاهایی مثل مترو هم دیده باشید که افراد سن بالا یا حتی مسن، مشغول بازی با گوشی هستند. کمپانی‌های بازی سازی نیز برای تمام سلیقه‌ها و سن‌ها، بازی‌های مختلفی ساخته اند؛ حتی سالمندان.

 

بسیاری از سالمندان به دلیل سن بالا، با خطر آلزایمر و کاهش حافظه روبرو هستند. کتاب خواندن و انجام برخی بازی‌ها می‌تواند از این روند جلوگیری کند. در ادامه چند بازی موبایل، مخصوص سیستم عامل اندروید و مناسب برای سالمندان و افراد مسن به شما معرفی می‌کنیم:

 

کندی کراش (Candy Crush Saga)

کندی کراش بازیی در عین حال ساده، اما بسیار سرگرم کننده و اعتیاد آور میباشد، که تقریبا در بین تمامی افراد با سن های مختلف محبوب است. شما در بازی با یکی کردن آبنبات های یک رنگ با یکدیگر امتیاز میگیرید، این کار را به قدری انجام میدهید تا به مرحله بعد صعود کنید، همچنین بازی دارای مراحل زیادی است که در مراحل بالاتر سختر میشود، و نیاز به فکر کردن بیشتر دارد، که شما را به چالش میکشد. طراحی بازی کندی کراش توسط شرکت "King" میباشد که فعالیتش در ساخت بازی های فکری است.

 

شطرنج (Chess)

بازی شطرنج که تقریبا بر روی تمام پلتفرم ها موجود میباشد، و قابل دانلود است. بازی که از قدیم الایام وجود داشته، و بسیار سرگرم کننده است. میتواند بهترین انتخاب برای افراد سالمند باشد و چون بازی بسیار فکری است از آلزایمر جلوگیری میکند.

 

بازی ایرانی فندق

در بازی با حروف هایی که مقابل شما قرار دارند، فقط با کشیدن دست بر روی حروف واژگان با معنی بسازید. بازی مراحل مختلفی دارد که هرکدام درجه سختی آنها متفاوت است، با رد کردن هر مرحله امتیاز بگیرید، و با امتیاز ها در مواقعی که دیگر چیزی به ذهنتان نرسید، از بازی کمک بگیرید.

 

 

بازی رورسی

رورسی یک بازی فکری استراژی دونفره است، که در صفحه ای 8 در 8 بازی میشود. این بازی در سال 1883 در انگلستان توسط دبلیو مولت اختراع شد، که در همان زمان نیز محبوبیت بسیاری در بین مردم پیدا کرد. همچنین اسم این بازی در سال 1971 به اتللو تغییر پیدا کرد، که امروزه بیشتر به این اسم میشناسنش. رورسی نسخه قدیمی تر این بازی بود، که تفاوت آن با نسخه جدیدتر آن یعنی  اتللو این است که، در نسخه قدیمی در شروع بازی، هیچ مهره ای وجود نداشت اما در نسخه جدیدتر، چهار مهره در مرکز زمین وجود دارد.

 

قوانین و سیستم بازی

در این بازی چهار مهره در وسط قرار میگیرند، دوتا سفید و دوتا مشکی در خلاف جهت یکدیگر. شما با گذاشتن مهره خود در کنار مهره های حریف آنها را هم رنگ خود کنید، حریف نیز در نوبت خود همین کار را انجام میدهد، در انتهای بازی تعداد مهره های هرکس که بیشتر باشد پیروز است.

 

این بازی در عین ساده بودن نیازمنده استراتژی بسیار بسیار بالایی است، که آن را بسیار فکری میکند که میتواند انتخاب خوبی برای افراد مسن و سالمند باشد، و میتواند از آلزایمر جلوگیری کند.

 

بازی مین روب (Mine swapper)

بازی نوستالژی و قدیمی که اوایل فقط بر روی ویندوز و کامپیوتر ها وجود داشت، اما هم اکنون میتوانید آن را برای گوشی اندرویدی خود نیز دانلود کنید. بازی مین روب توسط شرکت مایکروسافت در سال 1990 درست شد.

 

در بازی باید مین هایی وجود دارد را پیدا کنید. بازیکن یک سلول را انتخاب میکند و بر روی آن کلیک میکند اگر آن سلول دارای مین باشد بازی تمام میشود و شما میبازید اما اگر مین نباشد عددی به شما نشان میدهد، بازی به شما اعدادی راهنما به شما نشان میدهد که هرکدام نشان میدهد در اطراف خود یعنی در مجاور آن و یا مورب آن چند مین وجود دارد. که باید از طریق این اعداد مین هایی که در اطراف شما وجود دارد را شناسایی کنید و آنها را علامت گذاری کنید. گاهی اوقات کاشی ها اعداد 0 را نشان میدهند، که باعث میشود تعدادی از کاشی های مجاور خود که 0 هستند را باز کند. معمولا بازی مین روب 8*8 و یا 9*9 است که دارای 10 مین است بازی میشود اما نسخه سختر آن 16*16 است که دارای 40 مین در محیط بازی است. به فرآیند فهمیدن مکان مین ها آکوردینگ نیز میگوند.

 

در کل در بازی مین روب چند قانون اصلی وجود دارد:

  • تمامی نقطه ها در اول بازی پر است، و هیچوقت اولین کلیک شما بمب نمیباشد.
  • کاشی های شماره گذاری شده در بازی بین اعداد 1 تا 8 میباشد در نسخه آسان بازی 1 تا 4 مین در کاشی ها وجود دارد
  • بازی دارای دو آیتم راهنما میباشد : پرچم و علامت سوال که شما با پرچم میتوانید در خانه هایی که مطمئن هستید بمب هست استفاده کنید و از علامت سوال برای خانه هایی که شک دارید استفاده کنید، در بعضی از بازی ها ممکن است تعداد پرچم ها با تعداد مین های توی بازی یکی باشد.

 

 

بازی سودوکو

سودوکو یک بازی ژاپنی جدول اعداد است، که به گفته دانشمندان یکی از بهترین بازی ها برای تمرین مغز و آی کیو میباشد، که امروزه یکی از محبوب ترین سرگرمی ها برای تمامی سنین بخصوص افراد مسن میباشد. هم اکنون به دلیل محبوبیت بالای این بازی میتوانید حتی آن را در روزنامه ها نیز ببنید، ساخت بازی سودوکو توسط ژاپن انجام شد اما اولین بار در روزنامه آمریکایی در سال 1979 منتشر شد. همچنین اولین بار در ایران در سال 1385 برای اولین بار، روزنامه همشهری اقدام به چاپ روزانه سودوکو در روزنامه هایش کرد.

 

قوانین بازی

سیستم بازی سودوکو بسیار ساده است، نوع معمولی جدول سودوکو 9*9 میباشد، که کل جدول هم به قطعات کوچک 3*3 تقسیم شده است. همچنین در این جدول به صورت پیشفرض چند عدد قرار داده شده است. بازی سودوکو دارای سه قانون مهم است:

  • قانون اول : در هر سطر مجاز هستید اعداد 1 تا 9 قرار دهید به شرط اینکه تکراری نباشند.
  • قانون دوم : در هر ستون مجاز هستید اعداد 1 تا 9 را قرار دهید به شرط اینکه تکراری نباشند.
  • قانون سوم : همچنین در ناحیه های 3*3 نیز اعداد 1 تا 9 را طوری وارد کنید که تکراری نباشد.

 

بازی پازل (Puzzle)

پازل نبوغ، شما را به چالش میکشد. شما در پازل باید قطعات پازل را طوری کنار هم قرار دهید، که عکس و یا طرح پازل به صورت کامل و درست کنار هم قرار گیرند. پازل را در زبان فارسی با عنوان جورچین میشناسند، جنس پازل از نوع مقوا رنگی و پلاستیکی است که قیمت آن را بسیار کاهش داده است، همچنین بعضی از شرکت ها پازل ها را به صورت چوبی و یا کالای لوکس نیز تولید میکنند.

 

 

قوانین بازی

پازل های قطعات مختلفی دارند، که بسته به تعداد آنها سختی آنها نیز تغییر میکند، که به صورت معمولی بین 500 الی 1000 قطعه میباشد که نوع 1000 قطعه آن محبوب تر میباشد. همچنین پازل هرچقدر طرح و عکسی که قرار است جور کنید پیچیده تر و پر جزئیات تر باشد، کار را سخت تر میکند  تصاویر پاز میتواند مناظر طبیعی، ساختمان ها، حیات وحش و یا نقاشی نقاشان معروف باشد. بزرگترین پازل ساخته شده 24 هزار قطعه میبشاد، که توسط یک شرکت کانادایی ساخته شده است.

 

شما کدام بازی را پیشنهاد می‌دهید؟