در این نوشتار سعی داریم تا به مقایسه پایتون و php بپردازیم و ببینیم که پایتون یا php کدام یک آینده شغلی بهتر و مورد استفاده بیشتری دارد. اما قبل از آن لازم است اشاره مختصری به هر دوی اینها یعنی پایتون و php داشته باشیم.
زبان PHP
php با نام کامل Pesonal Home Page و با عبارت اختصاری php یکی از زبانهای محبوب است. این نوع از زبان در زمینه وب سایت های پویا کاربرد فراوان دارد.
زبان php برای برنامه نویسانی که تازه قصد شروع به کار را دارند گزینه مناسبی است. زبان برنامه نویسی php یکی از مشاغل پول ساز و پردرآمد در میان سایر زبانهاست.
Php برای طراحی وب سایت های مختلف انتخاب کاملا مناسبی است. البته قبل از اینکه کار با این زبان را آغاز کنید ابتدا باید پیش نیازهای این زبان یعنی جاوا و HTML را بدانید و نحوه کار با MySql را نیز بلد باشید.
شرایط کاری برنامه نویسی php در داخل ایران و خارج از کشور تفاوت های چشمگیری دارند. در کشورهای خارجی این بازار کار رونق بیشتری دارد؛ اما در داخل ایران استفاده از این زبان با مشکلاتی مواجه است و فردی که به برنامه نویسی با زبان php می پردازد امکان دستیابی به شغل مورد نظر برایش کمی دشوار است.
البته ناگفته نماند که شما در ایران با این زبان به راحتی می توانید به طراحی پروژه های موردنظر خود بپردازید و از این نظر شرایط برای شما مطلوب و مهیاست. برای فراگیری زبان php دوره های متعددی وجود دارد که با تحقیق از طریق سایت های مختلف یا برنامه نویسان حاذق، باید بهترین دوره php را انتخاب نموده و دوره جامع php را فرابگیرید.
پایتون چیست؟
پایتون یکی از زبان های برنامه نویسی در سطح بالاست که شباهت بسیاری به زبان محاوره ما انسانها دارد. پایتون با وجود کتابخانه های متعدد، کاربردهای فراوانی دارد و از محبوبیت بالایی برخوردار است. پایتون برای توسعه دادن به یادگیری عمیق و هوش مصنوعی کاربرد داشته و به عنوان اصلیترین ابزار برای این موارد به شمار میآید.
زبان برنامه نویسی پایتون جزء زبان های چندمنظوره است که آن را به یک زبان پرکاربرد تبدیل کرده است. زبان برنامه نویسی پایتون برای ساخت وب، یک زبان برنامه نویسی بسیار کاراست و به برنامه نویسان مبتدی، استفاده از این زبان بسیار توصیه می شود. اگر قصد دارید به تازگی وارد دنیای برنامه نویسی شوید، پایتون را در اولویت قرار دهید. چرا که زبانی بسیار آسان است و در طراحی اپلیکیشن موبایل و دیتا کاربرد فراوانی دارد. همین ویژگی های پایتون است که آن را به یک زبان چندمنظوره تبدیل کرده است.
ویژگیهای پایتون
یکی از ویژگی های جذاب پایتون این است که متن باز بوده و شما بدون هیچ گونه محدودیتی قادر خواهید بود به توسعه وب سایت خود بپردازید. راحت بودن اجرا از دیگر ویژگی های زبان پایتون است که شمار علاقه مندان به این زبان را بیشتر کرده است. بدین معنی که کدها در فریمورک های پایتون به راحتی اجرا می شوند. همچنین پایتون قابلیت جابجایی بسیار بالایی دارد و به راحتی از یک سیستم عامل به سیستم عاملی دیگر جابجا می شود. داشتن کتابخانه های متعدد و استاندارد از دیگر ویژگی های زبان پایتون است. این امر کار کدنویسی را راحت و تعداد خطاها را به حداقل می رساند. ویژگی دیگر پایتون، ترکیب و ادغام آن با دیگر زبانهاست که تا حد زیادی نقاط ضعف را پوشش می دهد.
پایتون یا php؟
برای دستیابی به یک پروژه موفق، انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر برای توسعه وب سایت های مورد نظر خود میان پایتون یا php بر سر دوراهی مانده اید، به قطع با چالش هایی در این میان دست به گریبانید.
هر کدام از دو زبان پایتون یا php مزایا و معایب خاص خود را دارند. برای انتخاب پایتون یا php لازم است نخست نکات کلیدی مربوط به هر کدام را بدانید. انتخاب پایتون یا php بسیار جالب و بحث برانگیز است و هرکدام برای برنامه نویسان مختلفی طراحی شده اند.
Django یک نوع فریمورک متن باز است که با زبان پایتون ساخته شده است. برنامه های تحت وب که از پیچیدگی بالایی برخوردار هستند با جنگو طراحی می شوند.
فریمورک متن باز لاراول با زبان php نوشته شده است. لاراول دارای عملکردهای قدرتمندی است که از آن برای تولید سیستم مدیریت محتواها استفاده می شود.
برای انتخاب پی اچ پی یا جنگو باید ابتدا به وجود تفاوت میان آن دو توجه کرد. با وجود اینکه هردوی اینها برای کمک به وب سازماندهی شده اند؛ اما تفاوت های بارزی نیز میان آن دو وجود دارد.
مقایسه PHP با زبانهای برنامه نویسی دیگر
پس از بررسی مقایسه میان php و پایتون، در ادامه این مقاله، به بررسی مقایسه زبان php با دیگر زبان های برنامه نویسی می پردازیم که از نظر می گذرانید.
مقایسه php و سی شارپ
سی شارپ، زاده یک رقابت است. به واسطه رقابت شدیدی که مابین شرکت سازنده جاوا و مایکروسافت در سال 1990 رخ داد و مایکروسافت را بر آن داشت تا یک برنامه توسعه دهنده جدید با نام سی شارپ را خلق کند. سی شارپ یک برنامه ساده ولی در عین حال مدرن است و در کشور ما به عنوان یک زبان برنامه نویسی دسکتاپی معروف شده است. یک نکته مهم در ارتباط با مقایسه این دو، بازار کارشان است. خبر خوشی که برای برنامه نویسان پی اچ پی و سی شارپ در راه است این است که هر دوی اینها از لحاظ بازار کار و درآمدزایی از قدرت بالایی برخوردارند.
مقایسه php و جاوا
زبان برنامه نویسی جاوا یک زبان برنامه نویسی مبتنی بر شیء گراست که بسیار با اهمیت و پرکاربرد بوده و به دلیل سادگی بسیاری از برنامه نویسان آن را انتخاب می کنند. جاوا که قدمتی 20 ساله دارد، توسعه دهندگان را قادر می سازد تا با یک بار توسعه، آن برنامه را در سیستم عامل هایی که متناسب با زبان جاوا هستند پیاده کنند.
حال اگر بخواهیم مقایسه ای میان زبان برنامه نویسی پی اچ پی و جاوا داشته باشیم؛ می توانیم بگوییم که هر دوی این زبانها برای طراحی و توسعه صفحات وب، استفاده فراوانی دارند. از آنجا که یک برنامه نویس نمی تواند از تمامی زبانها همزمان برای طراحی وب خود استفاده کند؛ پس ناچارا ابتدا باید مسیر خود را با انتخاب یک برنامه آغاز کند و این انتخاب باید به شکل صحیح و اصولی انجام گیرد.
جاوا از thread های مختلف و متعددی برخوردار است که باعث پردازش سریع دادهها می شود. اما اگر از این حیث رقابتی میان این دو زبان موجود باشد، بی شک php پیروز این رقابت است. چرا که آخرین نسخه آن توانسته در سرعت و بهبود روند توسعه وب با استفاده حداقل از فضای حافظه، موفق باشد. به طور خلاصه می توان گفت که سرعت روند توسعه یک برنامه یا وب با php بالاتر از روند توسعه همان برنامه با جاوا است.
مقایسه php و جاوا اسکریپت
جاوا اسکریپت از زمان شکل گیری تا به حال، همواره مورد مقایسه با php قرار گرفته است. باید گفت هردوی این زبانها رویکردمحور بوده و هر دو مورد، استفاده فراوانی دارند. تا جایی که باید بگوییم اگر یک برنامه نویس مبتدی هستید که به تازگی می خواهید شروع به کار کنید انتخاب یکی از آنها برایتان قدری دشوار است. اما در این میان، جاوا اسکریپت حرف اول را می زند و پیروز میدان است. با این حال بسیاری از برنامه نویسان بر این باورند که ترکیب و ادغام هر دوی اینها نتایج مطلوب تری را نسبت به استفاده تکی، ارائه می دهد.