کارخانه ی تولید شیره ی پاستوریزه خرما در تبریز؟!
توسط
در تاریخ January 13th, 2013 در ساعت 20:41 (2834 نمایش)
دیروز که پدرم با یکی از دوستاش رفتن خارج شهر، اون دوستش یه قوطی شیره ی خرما خریده بود که وقتی نوشته های روی بستش رو خوندم، برای بار دوم در زندگیم از تولید شیره ی خرما در تبریز متعجب شدم!
"پاستوریزه" واژه ایه که خام گیاهخواران اصلاً خوششون نمیاد! چون اولاً مواد حیوانی مثل لبنیات اصلاً غذای انسان نیست که حالا با پاستوریزاسیون از خطر میکربش کم کنن (در حالی که هم چنان برای بدن مضره)، و ثانیاً، حرارت مورد نیاز برای پساتوریزه کردن، بیشتر از حرارت طبیعی نور خورشیده پس کاملاً غیر طبیعی هست و خواص غذا رو از بین می بره. لذا شیره ی پاستوریزه یا عسل پاستوریزه دیگه خاصیتی ندارن که آدم بخواد مصرف کنه...
اما یه چیز عجیب اینکه شیره ی خرمای پاستوریزه الآن هست تو بازار که روشون آدرس کارخونه رو نوشته تبریز!
آیا از نظر منطقی، عقلانی و اقتصادی، این صرفه داره که خرما رو با هزینه ی حمل و نقل از جنوب ببرن به تبریز و بعد در اونجا با روش غیر طبیعی شیره رو پاستوریزه کنن و دوباره با کلی هزینه ی حمل و نقل در کشور پخش کنن؟!
من که هر جور فکر می کنم، می بینیم این کار حتی از فرستادن زیره به کرمان هم مسخره تره!
ضمناً قیمت این شیره هم ارزونه (حدود 4 هزار تومن برای کمی کمتر از یک کیلو!)، که همین آدم رو خیلی به شک می ندازه! چرا که شیره ی خرما باید خیلی گرون تر از اینها باشه، به خصوص اگه هزینه ی حمل خرما از جنوب ایران به تبریز و کرایه ی مجدد برای پخش از تبریز به سمت بقیه ی شهر ها رو حساب کنیم، چون مطمئناً حمل و نقل مجانی نیست!
من که باورم نمیشه این شیره ها طبیعی باشن. خدا می دونه چیه اصلاً. شاید لطف کرده باشن یه مقداری شیره ی واقعی هم قاطیش کرده باشن!
اگه کسی از دوستان تجربه ای داشته و یا چیزی در این مورد می دونه، لطفاً بقیه رو هم در جریان بذاره!3 پسندیدن