انواع لیسانسهای ویندوز و فعالسازی انها تبلیغات در ترفندستان
+ ارسال تاپیک جدید
صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از 1 به 10 از 18

موضوع: انواع لیسانسهای ویندوز و فعالسازی انها

  1. #1

    Lightbulb انواع لیسانسهای ویندوز و فعالسازی انها

    [تنها اعضای سایت قادر به دیدن لینک‌ها هستند. ]


    مقدمه


    ویندوز یک سیستم عامل غیر رایگان است که ناشر ان مایکروسفت میباشد و به دلیل غیر رایگان بودن دارای یک لیسانس یا کلید لیسانس برای فعالسازی ان است.

    کلمه لیسانس (Licence ) یک لغت فرانسه برگرفته از کلمه لاتین Licntia است که در زبان انگلیسی از کلمه فرانسه لیسانس گرفته شده و لایسنس تلفظ میگردد. در امریکا License و در Commonwealth (اتحادیه کشورهای مشترک المنافع) به صورت صحیح ان یعنی Licence نوشته میشود.

    لیسانس نرم افزاری یک قرارداد تجاری است که بین کاربر نرم افزار و ناشر ان میباشد. لیسانس ویندوز نیز قراردادی است که بین مایکروسفت و کاربری که شرایط این قرارداد را پذیرفته بسته میشود و پذیرفتن ان به معنای اجازه استفاده از این سیستم عامل است. لیسانس سیستم عامل ویندوز که بعدا انواع ان توضیح داده خواهند شد, یک کلید لیسانس است که میتواند به هنگام مراحل نصب ویندوز یا بعد از ان توسط کاربر وارد شود تا ویندوز فعال گردد.

    در اینجا تاپیک لیسانسهای ویندوز و چگونگی انها و اجازه انچه را که به کاربر برای نصب مجدد ویندوز میدهد یا نمیدهد را توضیح خواهیم داد.
  2. #2

    پیش فرض

    فهرست انچه در این تاپیک توضیح داده خواهد شد


    قسمت اول : لیسانسهای ویندوز و فعالسازی انها


    A - لیسانس OEM
    B - لیسانس Retail
    C - لیسانس Volume
    D - لیسانس دیجیتالی یا حقوق دیجیتالی (
    Digital entitlement) در ویندوز 10


    قسمت دوم : چگونه نوع لیسانس ویندوز خود را بدانیم ؟



    قسمت سوم : چگونه لیسانس ویندوز خود را بیابیم ؟


    الف - در خط فرمان
    ب - ShowKeyPlus
    ج - ProductKey (NirSoft)
    د - Windows Product Key Viewer
    ه - به دست اوردن کلید لیسانس ویندوز در زمانیکه ویندوز لود نمیشود


    قسمت چهارم :
    انتقال کلید لیسانس ویندوز از یک پی سی به پی سی ای دیگر

    a - غیر فعالسازی لیسانس ویندوز روی پی سی اولیه
    b - استفاده از لیسانس ویندوز روی پی سی دیگر


    قسمت پنجم - فعالسازی ویندوز 10 و کلید لیسانس به هنگام تعویض بعضی قطعات پی سی


    قسمت ششم - پشتیبانی مایکروسفت و فعالسازی ویندوز 10


    قسمت هفتم - ارتقاء ویندوز 7 و 8.1 به ویندوز 10 و خطاهای ارتقاء و نصب ویندوز 10


  3. #3

    پیش فرض

    قسمت اول : لیسانسهای ویندوز و فعالسازی انها

    A - لیسانس OEM


    لیسانسهای OEM (Original Equipment Manufacturer) لیسانسهائی هستند که توسط سازندگان پی سی با کمترین قیمت ممکن از مایکروسفت خریداری شده و همراه با پی سی فروخته شده بوده و از پیش روی ان نصب شده اند و قابل انتقال به پی سی دیگر جز پی سی ای که روی ان نصب شده اند نیستند.

    لیسانسهای OEM از پیش نصب شده متعلق به فقط همان پی سی ای هستند که روی ان نصب شده اند و معمولا مرتبط با کارت مادر ان پی سی هستند یعنی اصطلاحا میگویند که با کارت مادر خالکوبی شده اند. این لیسانسها میتوانند روی پی سی از پیش فعال شده باشند و یا توسط کاربر فعال شوند.

    در گذشته این پی سی ها با ویندوز OEM پیش نصب همراه با دی وی دی ان که فقط با کارت مادر همان پی سی کار میکرد تا در صورت احیانا لزوم نصب مجدد ان شناسائی شود که لیسانس ان متعلق به همان پی سی است فروخته میشد. اما اکنون دیگر سازندگان پی سی ها دی وی دیهای ویندوز پیش نصب را همراه با پی سی نمی فروشند بلکه یک پارتیشن ریکاوری ویندوز روی پی سی برای احیانا در صورت نیاز به نصب مجدد ویندوز وجود دارد که با ان و بدون دانستن حتی لیسانس ویندوز بعد از نصب بطور خودکار فعال میگردد.

    از طرفی به هنگام خرید یک پی سی با ویندوز پیش نصب, گزینه ای نیز برای رایت دی وی دی ان نسخه ویندوز در ویندوز وجود دارد که با ان میتوان در صورت نیاز به نصب مجدد همان نسخه پیش نصب روی ان بوت کرد تا مجددا همان نسخه ویندوز بصورت اولیه یا اصطلاحا ویندوز کارخانه نصب گردد. این گزینه رایت دی وی دی فقط برای یکبار قابل استفاده است و در صورتیکه یکبار دی وی دی ها رایت شوند دیگر این گزینه قابل استفاده نخواهد بود.

    دی وی دی ریکاوری کارخانه و یا نصب ویندوز کارخانه رایت شده توسط خود ویندوز نصب شده روی پی سی خریداری شده قابل استفاده برای نصب روی پی سی دیگر نیست چون این دی وی نیز معمولا به هنگام رایت ان بطور خودکار خالکوبی شده میباشد تا مشخص گردد که ویندوز OEM پیش نصب مربوط به همان پی سی است که با قطعه خالکوبی شده پی سی چون کارت مادر همخوانی دارد.

    به همین دلیل است که در صورتیکه کاربر مایل است ویندوزی غیر از نسخه ویندوز پیش نصب روی پی سی خود نصب کند توصیه میشود که هارد را فرمت نکرده بلکه پارتیشن جدیدی برای نصب ویندوز جدید بسازد چون فرمت کردن هارد باعث از بین رفتن پارتیشن ریکاوری ویندوز پیش نصب شده و در نتیجه اگر احیانا کاربر تصمیم به نصب مجدد پی سی پیش نصب شده اولیه بگیرد دیگر غیر ممکن خواهد بود.

    در صورت نیاز به تغییر مادربرد یا حتی هارد این پی سی ها بهتر است در ابتدا با سازندگان انها تماس گرفته شود و یا روی سایت انها اطلاعات لازمه کسب گردد. معمولا قسمت پشتیبانی سازنده پی سی در صورت تغییر قطعه خالکوبی شده, قدم به قدم کاربر را برای خالکوبی قطعه جدید و اینکه دی وی ریکاوری برای نصب مجدد ویندوز بتواند استفاده شود راهنمائی میکند. البته در صورتیکه پی سی قدیمی باشد مسلما از این نظر دیگر پشتیبانی نمیشود.

    از طرفی لیسانسهای OEM امکان دریافت راهنمائی در صورت بروز مشکلی را توسط پشتیبانی مایکروسفت نمیدهند و در اینصورت باید از پشتیبانی سازنده پی سی یاری خواست.

    معمولا لیسانس این ویندوزها روی برچسبی روی پی سی همراه با نام سازنده پی سی قید شده اما همیشه اینطور نیست.

    دو نمونه از این برچسبهای ویندوز OEM که روی اولی نام سازنده قید شده و روی دومی قید نشده را در زیر مشاهده میکنید. همیشه متنی که در واقع گواهی اصل بودن ویندوز نصب شده روی پی سی است نیز روی این برچسبها وجود دارد.


    [تنها اعضای سایت قادر به دیدن لینک‌ها هستند. ]

    [تنها اعضای سایت قادر به دیدن لینک‌ها هستند. ]


    برای ریکاوری ویندوزهای OEM یا نصب مجدد ویندوز کارخانه پیش نصب شده و برای هر برند [تنها اعضای سایت قادر به دیدن لینک‌ها هستند. ]
  4. #4

    پیش فرض

    قسمت اول : لیسانسهای ویندوز و فعالسازی انها

    B - لیسانس Retail


    لیسانس Retail ویندوز برای خرید ویندوز جعبه ای (داخل جعبه دی وی دی و یا فلش مموری ویندوز میباشد) یا خریداری شده انلاین و یا دانلود شده است که کمتر از ویندوز OEM محدود است و گران تر نیز میباشد و حتی گرانترین انواع لیسانسهای ویندوز است.

    لیسانس Retail ویندوز را بر خلاف ویندوز OEM میتوان روی هر پی سی ای نصب نمود و یا حتی در صورت غیر فعال نمودن ان روی اولین پی سی نصب شده روی پی سی دیگری استفاده کرد. اما این لیسانس را نمیتوان همزمان روی بیش از یک پی سی نصب کرد.

    از طرفی بر خلاف لیسانس OEM, در صورت تغییر هارد و یا کارت مادر میتوان انرا باز هم بدون مشکلی نصب نمود چون همانند لیسانس OEM به یکی از قطعات پی سی وابسته نبوده و با ان خالکوبی نشده است.

    لیسانس Retail هر نسخه ویندوز اجازه دانلود ISO همان نسخه ویندوز و نصب و فعالسازی انرا میدهد. یعنی مثلا لیسانس Retail ویندوز 8.1 Pro فقط برای همین ویندوز بوده و نمیتواند برای ویندوز 8.1 Enterprise استفاده شود و یا برعکس.

    در صورت بروز مشکل تکنیکی ویندوز باز هم برخلاف لیسانس OEM, لیسانس Retail میتواند از پشتیبانی مایکروسفت برخوردار گردد.

    ویندوزی با لیسانس Retail را میتوان انلاین و یا تلفنی و یا با ای دی تائید فعال کرد.

    در صورتیکه به هنگام نصب گزینه فعالسازی انلاین صورت گرفته باشد, پس از نصب و در صورتیکه کانکشن اینترنت موجود باشد اینکار بطور خودکار انجام خواهد شد.

    فعالسازی تلفنی برای همه کشورها میسر نیست.در صورت انتخاب گزینه فعالسازی تلفنی به هنگام نصب ویندوز, در اخر نصب یک پنجره با یک منوی کشوئی که لیست کشورها است نمایش داده میشود که با انتخاب کشور مورد نظر, شماره تلفن تماس تلفنی رایگان و غیر رایگان برای فعالسازی در ان کشور نمایش داده خواهد شد.

    در فعالسازی تلفنی, کاربر به چند پرسش و توسط اعداد شماره گیر تلفن پاسخ داده و سپس باید ای دی نصب یا "Installation ID" را نیز به همان صورت و با شماره گیر تلفن و زمانی که از او درخواست میشود وارد کند. سپس از وی خواسته میشود تا اندکی منتظر بماند تا این ای دی کنترل شود. بعد از کنترل و در صورت تائید, ای دی تائید یا "Confirmation ID" در اختیار کاربر قرار داده میشود تا انها را در کیسهای موجود در پنجره فعالسازی وارد کند و سپس روی دکمه Next کلیک کند. بدینگونه ویندوز فعال میگردد.

    توصیه میشود که در صورت فعالسازی تلفنی ویندوز علاوه بر کلید لیسانس این ای دی تائید جائی ذخیره و یا یادداشت شود تا در صورت نصب مجدد نیازی به تماس تلفنی مجدد نباشد.


    [تنها اعضای سایت قادر به دیدن لینک‌ها هستند. ]


  5. #5

    پیش فرض

    قسمت اول : لیسانسهای ویندوز و فعالسازی انها

    C - لیسانس Volume


    کلید لیسانس حجمی یا "Volume Licensing Key" که اختصارا "VLK" و یا "VL" هم نامیده میشود, لیسانس حجمی یا تعداد انبوه لیسانس است که برای سازمانها و شرکتهائی که باید ویندوز را همزمان روی چندین دستگاه نصب و فعال کنند میباشد.

    برای درک بهتر این لیسانس اینطور تصور کنید که ادمینیستراتور یک پارک انفورماتیک یک سازمان و یا شرکت لازم است ویندوز را روی همه پی سی های سازمان یا شرکت نصب و فعال کند که مسلما اینکار به زمان زیادی نیاز خواهد داشت. در نتیجه وی به ابزاری برای نصب ان روی تمام پی سی های پارک انفورماتیک سازمان و یا شرکت نیاز خواهد داشت تا اینکار سریعتر و راحت تر انجام گیرد. سرویسهای ویندوز یا "Windows Deployment Services" یا اختصارا "WDS" پاسخگوی این نیاز است.

    قابل ذکر است که سازمانهائی که در چندین کشور شعبه دارند مسلما میتوانند در هر کشور و در شعبه خود از این لیسانس حجمی استفاده کنند. لیسانس حجمی همانطور که از نامش پیدا است میتواند برای مثلا پانصد و یا هزار پی سی باشد. بعد از اینکه یک کپی نسخه خریداری شده ویندوز روی هر یک از پی سی ها نصب شد و تعداد پی سی هائی که این ویندوز روی انها نصب شده به حداکثر لیسانس حجمی خریداری شده رسید دیگر امکان فعال کردن نسخه ای دیگر از ان نیست. بعنوان مثال اگر سازمانی لیسانس حجمی برای پانصد دستگاه پی سی خریداری کرده باشد بعد از نصب و فعالسازی ویندوز روی این پانصد دستگاه دیگر نمیتواند روی پانصد و یکمین دستگاه سازمان ویندوز را فعال کند.

    فعالسازی لیسانس حجمی به چند صورت میتواند انجام شود که معروفتریت انها "Key Management Service" یا اختصارا "KMS" و "Multiple activation key" و یا اختصارا MAK میباشند.

    در واقع با یک لیسانس حجمی دیگر نیازی به فعالسازی انلاین و یا تلفنی ویندوز نیست. بجای اینکار ادمینیستراتور میتواند از یک سرویس فعالسازی محلی در شبکه شرکت خود به نام "سرویس مدیریت کلیدها " یا همان "KMS" استفاده نماید. KMS برای فعالسازی بیش از 25 پی سی روی شبکه الزامی است.

    ادمینیستراتور با انتخاب فعالسازی KMS یک سرویس KMS روی سرور نصب میکند که بعنوان سرور فعالسازی برای ویندوزهای نصب شده روی دستگاه های سازمان یا شرکت استفاده میشود.

    اما در صورتیکه ادمینیستراتور مایل به فعالسازی ویندوز نصب شده روی کمتر از 25 دستگاه پی سی باشد, میتواند بجای سرویس KMS از کلید MAK استفاده نماید. در روش دوم هر پی سی جداگانه به سرور مایکروسفت کانکت شده و انرا فعال ساخته و یا تلفنا اینکار انجام میشود و زمانیکه تعداد ویندوزها بر اساس قرار داد فعال شدند دیگر ویندوز اضافی نصب شده فعال نخواهد شد.

    شماره تلفنهای رایگان و غیر رایگان مایکروسفت برای فعال کردن لیسانسهای حجمی را [تنها اعضای سایت قادر به دیدن لینک‌ها هستند. ] خواهید یافت.

  6. #6

    پیش فرض

    قسمت اول : لیسانسهای ویندوز و فعالسازی انها

    D - لیسانس دیجیتالی یا Digital entitlement یا حقوق دیجیتالی در ویندوز 10



    مایکروسفت با انتشار ویندوز 10 نوع دیگری لیسانس که به ان حقوق دیجیتالی میگویند را نیز برای ان ساخت که فقط انلاین فعال میشود و نیازی به داشتن یک کلید لیسانس نیست. البته در صورتیکه ویندوز 10 با ارتقاء ویندوز 7 و 8.1 صورت بگیرد و یا یک نسخه دیجیتالی ویندوز 10 از روی ویندوز استور خریداری شود نیازی به کلید لیسانس ویندوز نیست.

    کلید محصول یا "Produt ID"برای کپی دیجیتالی و یا فیزیکی ویندوز 10 که انلاین و یا از مغازه هائی که اجازه فروش ویندوز را دارند خریداری میشوند و یا لیسانسهای حجمی و یا ابونمانهای MSDN و یا در چهارچوب یک دستگاه جدید با ویندوز 10 الزامی است.

    حقوق دیجیتالی یک کد شناسائی برای دستگاهی است که ویندوز 10 روی ان نصب میشود. تولید این کد منحصر بفرد بر اساس پیکربندی دستگاهی که روی ان نصب شده صورت میگیرد و روی سرور مایکروسفت ذخیره میشود. به همین دلیل است که فعالسازی ویندوز 10 انلاین صورت میگیرد.


  7. #7

    پیش فرض

    قسمت دوم : چگونه نوع لیسانس ویندوز خود را بدانیم ؟


    ساده ترین راه برای نه تنها دانستن نوع لیسانس ویندوز بلکه همچنین اطلاعات بیشترو کاملتر در مورد ویندوز نصب شده استفاده از خط فرمان یا Command Prompt میباشد.

    در ویندوزهای 7 و 8.1 و 10 میتوان با فشردن همزمان کلیدهای Win+R و سپس تایپ cmd به خط فرمان دست یافت. در پنجره ان فرمان زیر را وارد کنید
    کد:
    .تنها اعضای سایت قادر به دیدن این محتوا هستند. لطفاً وارد شوید و یا برای عضویت رایگان و بی‌دردسر در سایت کلیک کنید



    پنجره ای گشوده خواهد شد که در ان نوع لیسانس که مثلا Retail یا OEM یا VOLUME KMS یا VOLUME MAK است مشاهده میشود.


    [تنها اعضای سایت قادر به دیدن لینک‌ها هستند. ]

    [تنها اعضای سایت قادر به دیدن لینک‌ها هستند. ]

    [تنها اعضای سایت قادر به دیدن لینک‌ها هستند. ]


    همانطور که مشاهده میکنید در این پنجره اطلاعات بسیار دیگری نیز هست که در اخرین قسمت این تاپیک در مورد ویندوز 10 خواهیم دید که این اطلاعات در بعضی موارد میتوانند مهم بوده و بکار ایند.
  8. #8

    پیش فرض

    قسمت سوم : چگونه لیسانس ویندوز خود را بیابیم ؟


    گمان نمیکنیم که یافتن کلید لیسانس یا کلید محصول ویندوز OEM جالب باشد چون به هر حال نمیتوان انرا برای نصب ویندوز روی پی سی دیگر استفاده نمود و روی همان پی سی نیز با نصب کارخانه ای ان بطور خودکار فعال است.

    اما در هر حال برنامه ها و روشهای بسیاری برای به دست اوردن لیسانسهای نرم افزارهای نصب شده و همچنین ویندوز وجود دارند ولی ما در این تاپیک به یافتن کلید ویندوز در خط فرمان و همچنین توسط سه نرم افزار اکتفا میکنیم چون هدف اصلی این تاپیک شرح جزئیات روشهای گوناگون نبوده بلکه موضوع اصلی ان انواع لیسانسهای ویندوز و فعالسازی انها است.
  9. #9

    پیش فرض

    قسمت سوم : چگونه لیسانس ویندوز خود را بیابیم ؟

    الف - در خط فرمان


    در ویندوز 8 و 10 میتوان لیسانس ویندوز را از طریق خط فرمان به دست اورد.

    خط فرمان را با Command Prompt (Admin) اجرا کنید.


    [تنها اعضای سایت قادر به دیدن لینک‌ها هستند. ]


    سپس خط فرمان زیر را کپی و در ان پیست کرده و Enter کنید. کلید لیسانس نمایش داده خواهد شد.

    کد:
    .تنها اعضای سایت قادر به دیدن این محتوا هستند. لطفاً وارد شوید و یا برای عضویت رایگان و بی‌دردسر در سایت کلیک کنید



    [تنها اعضای سایت قادر به دیدن لینک‌ها هستند. ]


    برای یافتن کلید محصول نیز میتوان خط فرمان زیر را در کپی و پیست کرده و Enter کرد.

    کد:
    .تنها اعضای سایت قادر به دیدن این محتوا هستند. لطفاً وارد شوید و یا برای عضویت رایگان و بی‌دردسر در سایت کلیک کنید



    [تنها اعضای سایت قادر به دیدن لینک‌ها هستند. ]
  10. #10
+ ارسال تاپیک جدید
صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. [حل‌شده] لیست تاپیکهای هدیه سریالهای فعالسازی دائم و لیسانسهای اصل برنامه ها برای کاربران ترفندستان
    توسط ZzBb در انجمن معرفی سریال‌های فعال‌سازی دائم و لایسنس‌های اصل نرم‌‌افزارها
    پاسخ: 23
    آخرين نوشته: November 29th, 2018, 22:19
  2. پاسخ: 1
    آخرين نوشته: February 5th, 2016, 22:59
  3. گواهی تائید و یا برچسب +80 برای منبع تغذیه کامپیوتر و انواع و تفاوتهای انها
    توسط ZzBb در انجمن مقالات سخت‌افزاری و گجت‌های الکترونیکی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: January 3rd, 2016, 19:08
  4. پاسخ: 0
    آخرين نوشته: November 4th, 2014, 04:23
  5. پاسخ: 0
    آخرين نوشته: October 1st, 2014, 19:48

کاربرانی که این تاپیک را مشاهده کرده اند: 0

هیچ عضوی در لیست وجود ندارد.

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز ‌های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست ‌های خود را ویرایش کنید
  •  

اکنون ساعت 18:14 برپایه‌ی ساعت جهانی (GMT +3.5) می‌باشد.

تبلیغات متنی

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه‌ی سایت، جدیدترین ترفندها، نقد و بررسی‌ها و مطالب مدرسه فناوری به طور خودکار به ایمیل شما ارسال می‌شود. بعد از کلیک بر روی دکمه‌ی «مشترک شوید»، بایستی کد داخل تصویر را وارد کرده، سپس به صندوق ایمیل خود مراجعه کنید و روی لینک تأیید کلیک کنید تا اشتراک شما نهایی شود.

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به وب سایت ترفندستان است. برداشت مطالب و تصاویر تنها با ذکر نام ترفندستان مجاز است.