با این هارد دیسک با درجه سلامتی اورژانسی چه کنم؟ تبلیغات در ترفندستان
+ ارسال تاپیک جدید
صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از 1 به 10 از 12

موضوع: با این هارد دیسک با درجه سلامتی اورژانسی چه کنم؟

پست‌ها
    195

Firefox Windows-10 Irancell
    نوع و سرعت اینترنت: بیش از ADSL-2 Mb/S
    سپاس (اهدایی)
    112
    سپاس (دریافتی)
    32

پیش فرض با این هارد دیسک با درجه سلامتی اورژانسی چه کنم؟

درود.

سوالم در رابطه با کاهش سلامتی فاجعه هارد دیسک در عرض دو سه روز و نهایت یک هفته س.و اینکه چه باید کنم ؟ تعمیر یا دور انداختن؟

در ادامه با اجازه ، لازمه توضیح کامل بدم ، حوصله بفرمایید لطفاً ؛

هارد دیسکی دارم به ظرفیت ۲ ترا که برای آرشیو و بایگانی فایل هام و نصب و تست بازی هم استفاده میکنم. طی چند روز اخیر ، و حین کپی چند فایل خاص گیم ،هی مکرر پیام 
    Data error (Cyclic redundancy check)
    میداد و کپی نمیشد ، با تجربه شخصی ، مشکوک به سلامتی و بد سکتور شدم و در برنامه Hard Disk Sentinel با نهایت تعجب دیدم که یکروزه و بعد این پیام خطا، سلامتی از ۹۶ درصد همیشگی به ۹۳ رسیده(طبق تصویر ضمیمه از برنامه )

[تنها اعضای سایت قادر به دیدن لینک‌ها هستند. ]

ناچار به تست سطح کامل هارد  (Surface Test) با برنامه جامع Paragon Hard Disk Manager شدم و نگرانی کاهش مجدد سلامتی در پی این تست رو هم داشتم. الغرض ، بعد ۶ ساعت تست فوق ، که تازه تقریبا ۷۰ درصد کار انجام شده بود ، کلی bad block پیدا کرد (حدودا ۷۰ تا در شرایط ۷۰ درصد انجام شده) !!! (طبق کلیپ ضبط شده که ضمیمه کردم) ، با عناوین
    Bad block found started at offset ...
    که offset رو متوجه نشدم شروع بخش ایراد دار و ادامه ش هست یا دونه دونه بدسکتوره؟

جالب اینکه برگشتم برای کنترل مجدد سلامتی به برنامه Sentinel ،دیدم که بله طی این چند ساعت تست و ۷۰ درصد task ، اینبار از ۹۰ به ۸۰ تنزل کرده یهو ۱۰ درصد ناقابل بخاطر این تست.(همون تصویر بالا و در ادامه نمودار ).
    برای جلوگیری از تنزل مداوم سلامتی خواستم تست رو متوقف کنم که
    دیدم اصلا خودش متوقف هست و بعد مدت طولانی ،نمودار پیشرفت کار از اون مقدار قبلی ساکنه و تکون نخورده که توفیق اجباری شد برای کنسل کامل تست.
    ولی میخواستم در صورت تکمیل شدن کار و مشخص شدن کامل مکان های معیوب ،  بخش های حاوی بدسکتور رو دور ریز کنم و پارتیشن بندی خاص انجام بدم که هم هارد استفاده بشه هم سلامتی پایین نیاد. (قبلا هم روی یکی دیگه از هاردهام با برنامه acronis که متوجه بدسکتور شده بودم ۱۰ مگ آخر رو کنار گذاشتم و بقیه ش همین الانم استفاده میکنم). منتها با توقف اجباری تست بعلت بالا، بقیه بخشهای ایراد متوجه نخواهم شد کجاست و البته همچنان offset رو که اصطلاح حرفه ای هست اطلاع ندارم یعنی چی دقیقا.

حالا چکار میتونم بکنم با این هارد با این اوضاع و راه چاره دارد یا خیر؟

ممنونم.
    ویرایش توسط saeed59skh : June 2nd, 2023 در ساعت 02:26
    پست‌ها
    18,338

360-Internet-Security Cyberfox Windows-10 Irancell
    نوع و سرعت اینترنت: بیش از Wireless-2 Mb/S
    سپاس (اهدایی)
    19291
    سپاس (دریافتی)
    19442
    نوشته ‌های وبلاگ
    38

نقل قول نوشته اصلی توسط saeed59skh [تنها اعضای سایت قادر به دیدن لینک‌ها هستند. ]
    حالا چکار میتونم بکنم با این هارد با این اوضاع و راه چاره دارد یا خیر؟
    سلام دوست عزیز
    .
    برای تست از برنامه ی زیر استفاده کنید.

بعد از دستورات زیر برای تعمیر هارد استفاده و مجدد هارد رو تست کنید. ( CMD رو با Run As Administrator اجرا کنید)

کد PHP:
    .تنها اعضای سایت قادر به دیدن این محتوا هستند. لطفاً وارد شوید و یا برای عضویت رایگان و بی‌دردسر در سایت کلیک کنید

به جای C نام درایو خودتون رو بنویسید.
    پست‌ها
    195

سپاس (اهدایی)
    112
    سپاس (دریافتی)
    32

لازمه چند نکته عرض کنم که نوع مشکل مشخص و درک درست بشه
    بعلاوه سوالهام ، پس اینطوری بگم که ؛

۱) این هارد ۲ ترا سیگیت رو با یه هارد ۲ ترا توشیبا ، سال ۹۸ و دست دو با گارانتی شرکتی دو ساله گرفتم که اون اوایل با تست سطحی کامل و دقیق ، متوجه شدم که ۱۰ مگ آخر توشیبا بدسکتوره و به اون شرکتم زنگ زدم گفتم و گفتن بفرست و گفتم نمیخاد و دور ریز میکنم و بقیه استفاده میکنم ، منتها این سیگیت چون بلافاصله بعد استفاده در محیط ویندوز نوع پارتیشن بندی mbr یا gpt سوال کرد و زدم gpt و بخیال خودم این دیسک آکبند باقیمانده در انبار هست وگرنه این سوالو نمیپرسید ، فقط به اسکن چک دیسک معمولی بسنده کردم ، و بعد ۳ سال که سیستم نیاز به درایو اضافه پیدا کرد ، ۷ ماهه رو سیستمه بشکل bitlock شده کل درایو - و الان ایرادش بالا اومده و ظاهراً تعمیری یا ریفربیشدی چیزی بوده و باید تست کامل میشد ولی از اون یکی مطمئنم.

۲) مشکل کپی فقط در یک فایل پرحجم dlc گیم به سایز ۳ گیگ بود که کپی نمیکرد و ظاهراً تو اون قسمت bad block گیر افتاده بود نه اینکه مشکل کپی ، همه گیر و کل درایو باشه. که کل ۹۰۰ گیگ فایل هامو به توشیبا ۲ ترا انتقال دادم الان.

۳) الان ۲ ترا سیگیت مذکور ، فرمت با NTFS به شکل primary و Active هست که این تست سطحی رو در این حالت فرمت شده انجام دادم که هی سلامتی با تست  بیشتر ، میاد پایین و بعلت اینکه نامطمئن از شرایطش بودم فایل هامو کشیدم بیرون و اون یکی هارد.

۴) نهایتا الان در شرایطی که فرمت شده و تست مداوم ، درجه سلامتی شو میاره پایین ، حاضر نیستم کار اضافی بکنم و تست سرعت خواندن و نوشتن کریستال ، مگه تشدید سلامتی نمیکنه اگه همینطور ادامه بدم؟

۵)اگر تعمیر لازمه ، چه نوع تعمیری هست ؟ فیزیکی و ...؟
    و من شهرستانم و دسترسی به مراکز معتبر ندارم مگر ارسال که اونم ، حمل و نقل بد ، بدسکتور اضافی ایجاد کنه فاجعه میشه .باز هم مگر ، مرکز استانمون جایی چیزی خودم ببرم که اونم اطلاع ندارم.
    پست‌ها
    18,338

سپاس (اهدایی)
    19291
    سپاس (دریافتی)
    19442
    نوشته ‌های وبلاگ
    38

نقل قول نوشته اصلی توسط saeed59skh [تنها اعضای سایت قادر به دیدن لینک‌ها هستند. ]
    لازمه چند نکته عرض کنم که نوع مشکل مشخص و درک درست بشه
    بعلاوه سوالهام ، پس اینطوری بگم که ؛
    سلام دوست عزیز
    .
    اول اینکه تصویر تست با نرم افزاری که گفتم رو نذاشتین

۱) این هارد ۲ ترا سیگیت رو با یه هارد ۲ ترا توشیبا ، سال ۹۸ و دست دو با گارانتی شرکتی دو ساله گرفتم که اون اوایل با تست سطحی کامل و دقیق ، متوجه شدم که ۱۰ مگ آخر توشیبا بدسکتوره و به اون شرکتم زنگ زدم گفتم و گفتن بفرست و گفتم نمیخاد و دور ریز میکنم و بقیه استفاده میکنم ، منتها این سیگیت چون بلافاصله بعد استفاده در محیط ویندوز نوع پارتیشن بندی mbr یا gpt سوال کرد و زدم gpt و بخیال خودم این دیسک آکبند باقیمانده در انبار هست وگرنه این سوالو نمیپرسید ، فقط به اسکن چک دیسک معمولی بسنده کردم ، و بعد ۳ سال که سیستم نیاز به درایو اضافه پیدا کرد ، ۷ ماهه رو سیستمه بشکل bitlock شده کل درایو - و الان ایرادش بالا اومده و ظاهراً تعمیری یا ریفربیشدی چیزی بوده و باید تست کامل میشد ولی از اون یکی مطمئنم.
    عمر معمولی هارد بین 3 تا 5 سال است (بسته به کاری که انجام میشه فرق میکنه و این یک تخمین عمومی هست)

هارد جدید و قدیمی نداره ه دو باید تست بشه که سالم هست و بدسکتور یا... نداشته باشه.

۲) مشکل کپی فقط در یک فایل پرحجم dlc گیم به سایز ۳ گیگ بود که کپی نمیکرد و ظاهراً تو اون قسمت bad block گیر افتاده بود نه اینکه مشکل کپی ، همه گیر و کل درایو باشه. که کل ۹۰۰ گیگ فایل هامو به توشیبا ۲ ترا انتقال دادم الان.
    مشکل انتقال فایل احتمالا با دفراگ هارد حل بشه که بر عمر هارد هم تاثیر خوبی داره

۳) الان ۲ ترا سیگیت مذکور ، فرمت با NTFS به شکل primary و Active هست که این تست سطحی رو در این حالت فرمت شده انجام دادم که هی سلامتی با تست بیشتر ، میاد پایین و بعلت اینکه نامطمئن از شرایطش بودم فایل هامو کشیدم بیرون و اون یکی هارد.

۴) نهایتا الان در شرایطی که فرمت شده و تست مداوم ، درجه سلامتی شو میاره پایین ، حاضر نیستم کار اضافی بکنم و تست سرعت خواندن و نوشتن کریستال ، مگه تشدید سلامتی نمیکنه اگه همینطور ادامه بدم؟
    اگر تست کردید و هارد مشکل داره و بعد از دفراگ و تعمیر نرم افزاری و تست مجدد باز هم مشکل داره نیاز نیست مدام تست بشه و باید برای تعمیر بفرستین البته قبلش باید تماس بگیرید و

مشکل رو براشون شرح بدید.

۵)اگر تعمیر لازمه ، چه نوع تعمیری هست ؟ فیزیکی و ...؟
    از نوع تعمیر اطلاعی ندارم و باید از کارشناس همین کار سوال کنید.
    پست‌ها
    195

سپاس (اهدایی)
    112
    سپاس (دریافتی)
    32

۱) عکس تست نزاشتم چون از پایین آمدن سلامتی در اثر تست های متوالی ، واهمه دارم.

۲) بله متوجهم که باید تست بشه ولی مجددا تکرار کنم که با وجود اینکه توشیبا ،۱۰ مگ آخر ایراد داشت زنگ زدم بهش گفتم اما مرجوع نکردم چون متوجه شدم انتهاشه و دور ریزش ، اشکال نداره تا برگشت دادن.منتها سیگیت رو فریب سوال سیستم عامل خوردم که نوع mbr یا gpt انتخاب کنید ، و گفتم آکبند انبار مونده س و سالمه و چک دیسک بسشه و گرنه کار درست این بود مثل توشیبا چک‌ کامل میکردم تا الان دست به عصا نشم.

۳) گفتم قبلا که مشکل کپی و انتقال فایل همه گیر برای کل درایو نبود و نیست ، و فقط یک فایل گیم که تو اون بخش گیر کرده بود نمیتونستم به جای دیگه رو هارد دیگه انتقالش بدم که ناچار از خیرش گذشتم و بعد انتقال مابقی دیتا ، فرمت کردم از شرش خلاص شدم.

۴) من برنامه ultimate disk defrag دارم که بشکل شماتیک دایره ای و گرافیک عالی ،تمام بخشها و فایل ها رو نشون میده و میتونم دیفراگ انتخابی کنم و بگم مثلا فلان پوشه گیم بشکل high performance به ابتدای دیسک که سرعت دسترسیش بیشتره انتقال بده یا فلان پوشه و فایل ها رو به بخش داخلی و آرشیو انتقال بده ، که اون فایل dlc گیم هم بهمین شکل خواستم با جابجایی به بخش سرعت بالا ، از این قسمت بد بلاک در بیاد که نشد و خود برنامه هم از عهده جابجاییش بر نیومد و نهایتا نه تنها دیفراگ حلش نکرد بلکه چند ده درصدی هم همینجا سلامتی اومد پایین !!!

۵) توصیه رفیقای نزدیکم که از اونا هم مشورت گرفتم به استفاده از برنامه Sentinel هست (که رو سیستم دارم و عکس از اون گذاشتم ) و استفاده از بخش سرفیس تست برای repair که میگن ممکنه چند ده درصدی از سلامتی ش کم کنه منتها بعدا خیالت راحته که کمتر مشکل پیدا میکنه و نتونستن جوابم بدن که آیا مارک میکنه این برنامه که سیستم عامل اون بخشها اطلاعات خواندن و نوشتن انجام نده؟ نظر شما در این خصوص؟

۶) یه جورایی یقین خاصل کردم که کارش با این کارا حل نمیشه و احساسم بهم دروغم نمیگه، و ریسک تستای مکرر دوس ندارم منتها شرح مشکل اینجوری که تو تاپیک مطرح کردم طرف حوصله گوش دادن نمیکنه و میگه خلاصه ش کن منم بلد نیستم خلاصه گویی ، چی بگم؟

۷) من همیشه هاردای آرشیویم bitlock میکنم ، در این شرایط هم سرفیس تست Sentinel یا هر برنامه دیگه ای موثره؟

۸) بازم از رفقا شنیدم به Low Level format این چه میکنه مثلا؟

ممنون از خوندن و حوصله تون که چون نقل قول قسمتی با موبایل نمیتونم بگیرم و بلد نیستم ، شماره وار به گفته هاتون جواب دادم و منتظر پاسخ هاتون هستم لطفاً.
    پست‌ها
    18,338

سپاس (اهدایی)
    19291
    سپاس (دریافتی)
    19442
    نوشته ‌های وبلاگ
    38

۵) توصیه رفیقای نزدیکم که از اونا هم مشورت گرفتم به استفاده از برنامه Sentinel هست (که رو سیستم دارم و عکس از اون گذاشتم ) و استفاده از بخش سرفیس تست برای repair که میگن ممکنه چند ده درصدی از سلامتی ش کم کنه منتها بعدا خیالت راحته که کمتر مشکل پیدا میکنه و نتونستن جوابم بدن که آیا مارک میکنه این برنامه که سیستم عامل اون بخشها اطلاعات خواندن و نوشتن انجام نده؟ نظر شما در این خصوص؟
    سلام دوست عزیز
    .
    در این باره اطلاعی ندارم و با این برناه کار نکردم.

۶) یه جورایی یقین خاصل کردم که کارش با این کارا حل نمیشه و احساسم بهم دروغم نمیگه، و ریسک تستای مکرر دوس ندارم منتها شرح مشکل اینجوری که تو تاپیک مطرح کردم طرف حوصله گوش دادن نمیکنه و میگه خلاصه ش کن منم بلد نیستم خلاصه گویی ، چی بگم؟
    نیاز به توضیح خاصی نیست کافیه همون عکس های تست رو براشون بفرستین که هارد مشکل داره.

۷) من همیشه هاردای آرشیویم bitlock میکنم ، در این شرایط هم سرفیس تست Sentinel یا هر برنامه دیگه ای موثره؟
    نباید مشکلی ایجاد کنه

۸) بازم از رفقا شنیدم به Low Level format این چه میکنه مثلا؟
    این کار دوباره سکتور و تِرَک جدید ایجاد میکنه و هارد رو به حالت اولیه و اورجینال خودش بر می گردونه
    پست‌ها
    195

سپاس (اهدایی)
    112
    سپاس (دریافتی)
    32

به قول شاعر؛

مژده رسید که ایام غم نخواهد ماند

چنان نماند،چنین نیز نخواهد ماند.

ضمن تشکر از راهنمایی هاتون ، گزارش کار عرض کنم خدمت تون اینکه:

۱) با برنامه Low Level format هارد رو فرمت کردم در عرض ۴ ساعت .

۲) با برنامه پاراگون ، سرفیس تست گرفتم بمدت بازم حدودا ۴,۵ ساعت ، کلا اوکی بود و آثاری از bad block گزارش نکرد.

۳) و جالب تر (از نظر خودم) اینکه درصد سلامتی از اون ۸۰ درصد قبل ، تکون نخورد.

فکر کنم الان دیگه میتونم bitlock کنم کل درایو رو و مجدد فایل هامو از توشیبا به این سیگیت انتقال بدم .(آخه کش توشیبا ۱۶ مگ هست و سیگیت ۳۲ که تو دیفراگ کندتر عمل میکنه.)

سوال آخر و ختم تاپیک اینکه؛

منتها این ترمیم برای همیشه س یا احتمال برگشت وجود داره؟

ممنونم.
    ویرایش توسط saeed59skh : June 6th, 2023 در ساعت 01:30
    پست‌ها
    18,338

سپاس (اهدایی)
    19291
    سپاس (دریافتی)
    19442
    نوشته ‌های وبلاگ
    38

وال آخر و ختم تاپیک اینکه؛

منتها این ترمیم برای همیشه س یا احتمال برگشت وجود داره؟
    سلام دوست عزیز
    .
    خیر برای همیشه نیست،دو موضوع مد نظرتون باشه همیشه: هارد ویروسی نشه و ضربه نخوره

بهتر هست هر چند وقت یکبار هارد رو دفراگ کنید.

قبل از انتقال مجدد اطلاعات از برنامه زیر استفاده کنید.

پست‌ها
    195

سپاس (اهدایی)
    112
    سپاس (دریافتی)
    32

نقل قول نوشته اصلی توسط محمود 8080 [تنها اعضای سایت قادر به دیدن لینک‌ها هستند. ]
    سلام دوست عزیز
    .
    خیر برای همیشه نیست،دو موضوع مد نظرتون باشه همیشه: هارد ویروسی نشه و ضربه نخوره

بهتر هست هر چند وقت یکبار هارد رو دفراگ کنید.

قبل از انتقال مجدد اطلاعات از برنامه زیر استفاده کنید.

من سالهاست که usb disk security دارم و استفاده میکنم و واکسن شده هست از اون اوایلی که هارد سیستم و آرشیوی رو خریده بودم، و خود برنامه احتیاجی به آپدیت مدواوم دیتابیس نداره طبق گفته سازندگانش -از اونطرفم بخش اسکن و محافظت دایمی فعال و محافظت حافظه و واکسینه و تعمیر رجیستری سیستم و لیست اتواستارت ها رو هم تو زبانه های مختلف داره، منتها از بعضی نتایج اسکن فلش ها بنظرم میاد اشتباه کاذب هستن که شاید مثلا ماهیت مشکوک داشته باشن که suspecious نشون میده مثل اکستنش های فایرفاکس پرتابل که روی فلش دارم یا حتی خود بروزر ضد فیلتر تور که اینهارو هیچوقت دکمه دیلت نمیزنم.
    الغرض، منظور اینکه این آیا کافی نیست ؟ و برای هارد فعلی تعمیر شده با low level format و فرمت و بیت لاک شده با خود ویندوز ، و اطمینانی که از تمیزی فعلی دارم ، همیشه اول auto run .inf با برنامه ایحاد میکنم بعد کپی فایل میکنم که الانم برای این حالت ایجاد کردم و واکسینه شده.
    آیا با این اوصاف و توضیحاتی که دادم لزوم مجدد به این برنامه مشابه و توصیه شده هست و مال خودمو حذف و اینو نصب کنم؟
    بنظر خودم کافیه ولی جواب شما هم متین و میخونم لطفاً بفرمایید.
    پست‌ها
    18,338

سپاس (اهدایی)
    19291
    سپاس (دریافتی)
    19442
    نوشته ‌های وبلاگ
    38

آیا با این اوصاف و توضیحاتی که دادم لزوم مجدد به این برنامه مشابه و توصیه شده هست و مال خودمو حذف و اینو نصب کنم؟
    سلام دوست عزیز
    .
    این برنامه ها ماهیت یکسانی دارند،لزومی نداره از برنامه بالا استفاده کنید.
+ ارسال تاپیک جدید
صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)